Hlavní obsah

Korunní princ Hašek se vrací: Do pátku se rozhodnu o kandidatuře

PRAHA

V pondělí ukončil trenér Ivan Hašek definitivně svoje angažmá v dubajském klubu Al Ahlí, s nímž před týdnem získal titul ve Spojených Arabských Emirátech a vyhrál s ním za rok a půl i Prezidentský pohár. O tom, zda se bude ucházet o funkci předsedy Českomoravského fotbalového svazu však spekulovat nechtěl. Někdejší šéf svazu František Chvalovský ho však nazval korunním princem českého fotbalu...

Článek

„V pondělí jsme se definitivně dohodli na tom, že končím. Dal jsem výpověď a poděkoval za rok a půl trvající spolupráci. Oni poděkovali mně. O žádném novém kontraktu jsme nejednali. Jasně jsem řekl, že končím. Byl jsem tak rozhodnutý a svoje stanovisko jsem nezměnil,“ řekl Právu Ivan Hašek.

Nejednal o žádné další nabídce, byť o něj měl zájem nejen klub Al Ahlí, ale i další a věhlasnější z této oblasti. Nezviklala ho ani informace, že by do Dubaje mohl přijít Pavel Nedvěd. „O ničem takovém nevím, spekuloval bych a to nebudu. Na mém rozhodnutí by to ale nic nezměnilo,“ odmítl, že by jeho rozhodnutí změnil příchod české fotbalové hvězdy, která v neděli ukončila aktivní činnost v Juventusu.

Na rok a půl v Dubaji bude rád vzpomínat. „Bylo to jedno z nejhezčích období mojí trenérské kariéry. Měl jsem kolem sebe báječné lidi. Vzpomínat budu velmi rád a v tom nejlepším,“ přiznal.

V pátek o půlnoci končí uzávěrka

Do Prahy by se měl vrátit už ve středu. V pátek o půlnoci končí uzávěrka kandidátek na funkci předsedy Českomoravského fotbalového svazu, kterého bude volit valná hromada 27. června. Na konci devadesátých let ho tehdejší předseda svazu František Chvalovský nazval korunním princem a budoucím předsedou svazu. Zda se po čtyřech letech od neúspěšné série valných hromad 2005 pokusí znovu naplnit toto proroctví, však Hašek neprozradil.

„Pořád mi do uzávěrky zbývá dost času. Chci si osobně promluvit s některými lidmi, protože řešit tuhle záležitost po telefonu není dost dobře možné. Pokud do toho půjdu, páteční termín uzávěrky stihnu. Svoje rozhodnutí oznámím na tiskové konferenci, ale opravdu si chci nejprve některé věci ověřit a prodiskutovat. Těší mě také podpora z fotbalového hnutí a od veřejnosti, ale rozhodně se nepovažuji za spasitele českého fotbalu. Mám pochopitelně představy, co a jak zlepšit,“ řekl Hašek.

Velký rozhovor s Ivanem Haškem najdete v úterním Právu.

Reklama