Hlavní obsah

Kapitán Hübschman děkoval Necidovi i oběma brankářům

Jedenadvacátý start v reprezentaci si připsal po téměř čtyřleté pauze. Ukrajinský legionář Tomáš Hübschman si v pátek navlékl pásku kapitána fotbalového národního týmu a v Jablonci dovedl Strakovo mužstvo k nejtěsnějšímu vítězství 1:0 nad Maltou. Co bude s reprezentací dál, to neví ani kouč, ani jeho svěřenci, kteří se už ve stejném složení asi nikdy nesejdou.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Tomáš Hübschman (v bílém) bojuje o míč s Ryanem Fenechem z Malty.

Článek

Vrátil jste se do reprezentace a nakonec dovedl nároďák k vítězství 1:0 nad Maltou. Jste spokojený?

Soupeř byl především v prvním poločase nepříjemný, to jsme navíc nehráli tak, jak jsme chtěli. Ale když jsme je po přestávce nechali běhat bez míče, přece jenom se unavili a my se začali prosazovat po stranách. Škoda že jsme nezakončovali přesněji, ale druhý poločas už byl lepší. Vítězství se počítá, takže nakonec můžeme být spokojení.

Už se však zdálo, že gól nepadne.

Tomáš Necid měl tři, čtyři dobré šance, v závěru se naštěstí trefil. Pochválit musím i oba brankáře, protože jak Grigar, tak Zlámal zneškodnili soupeři velké šance.

Dá se říci, že jste si návrat do nároďáku užil?

Většina hráčů už má po sezóně, pro nikoho není lehké dát v tento termín reprezentaci dohromady. A u nás je teď navíc taková situace, že nikdo neví, jak bude nároďák vypadat v příští sezóně, kdo ho povede. Neměli jsme být v utkání tak zbrklí, ztrátami míče jsme dostávali sami sebe pod tlak. Ale hlavně že jsme vyhráli, na víc se historie ptát nebude.

Vrátil jste se jako kapitán, se Šachtarem jste vyhrál Pohár UEFA. Určitě doufáte, že se v reprezentaci usadíte na delší čas.

Jediné, co můžu udělat, je pracovat na sobě a odvádět kvalitní výkony v klubu. Pak už je na trenérovi, jestli se třeba přijede podívat a povolá mě. Ale to v posledních letech říkám pořád dokola.

Než se mužstvo rozešlo, dvakrát se z kabiny ozval velký potlesk.

Trenér Straka nám poděkoval, jak jsme pracovali, byl spokojený, že jsme nakonec vyhráli. Během srazu nenastal jediný problém. Teď záleží na tom, jak rozhodne nový výkonný výbor.

Vám by asi nevadilo, kdyby Straka u mužstva zůstal...

Nás hráčů se nikdo ptát nebude. Myslím, že o trenéry nouzi nemáme, je jich dost, kteří by mohli reprezentaci vést. Záležet bude na koncepci nového vedení. Jestli bude nejdřív hledat kouče na dokončení kvalifikace mistrovství světa, nebo rovnou s dlouhodobým výhledem na další kvalifikaci evropského šampionátu. To se dozvíme až po novém obsazení svazových funkcí.

Reklama

Související témata: