Hlavní obsah

VIDEO: Divoké istanbulské derby připravilo Baroše o premiéru pod Bílkem

PRAHA

Nový kouč fotbalové reprezentace Michal Bílek si už pomalu promýšlí nominaci na přípravný listopadový turnaj v Dubaji. O víkendu přišel o hráče, na nějž byl hodně zvědavý. V týdnu pokáral Milane Baroše za některé jeho mimofotbalové úlety a v neděli se útočník v istanbulském derby zranil, takže sotva stihne i prosincový duel v Argentině.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Milan Baroš v nejbližší době reprezentaci nepomůže.

Článek

Kdyby se národní tým býval dočkal v kvalifikaci mistrovství světa 2010 baráže, musel by se v ní obejít bez Milana Baroše. Kanonýr posledních týdnů okusil tvrdost a záludnost turecké ligy, po faulu Emreho z Fenerbahce v divokém istanbulském derby má zlomenou kůstku jednoho z prstů na chodidle. První odhady mluví o šestitýdenní pauze, takže reprezentace zůstane v závěru roku bez svého nejzkušenějšího útočníka.

Operace čeká také Marka Jankulovského, který má od roku 2005 problémy s kotníkem. Jako by zkušený obránce AC Milán do poslední chvíle zákrok oddaloval a čekal, zda se s nároďákem přece jen nepodívá do Afriky. Teprve když naděje pohasly a on se s reprezentací rozloučil, rozhodl se pro operaci.

Po zdravotních problémech se naopak na hřiště vrátil brankář Jaroslav Drobný a okamžitě ukázal, co pro Herthu Berlín znamená. Proti mistrovskému Wolfsburgu ani jednou nekapituloval a pro beznadějně poslední tým bundesligy je příslibem, že naděje na záchranu ještě žije.

Bílek může mít radost, že góly umějí dávat i hráči ze druhé vlny. Záložník Hübschman se za Šachtar trefil v Evropské lize a sparťanský obránce Kušnír pak krásnou trefou rozhodl malé derby se střížkovskými klokany. Góly dali i útočníci Necid a Papadopulos, v obou případech však jen mírnili prohru svých barev.

Jak si o víkendu vedli reprezentanti
Brankáři:
Petr Čech (Chelsea) - Nebyl moc jistý, přesto čisté konto uhájil a Blues v klidu dokráčeli k výrazné výhře 5:0 nad Blackburnem.
Jaroslav Drobný (Hertha) - Hned po návratu do branky ukázal, co pro svůj tým znamená. Džeka a spol. vychytal a poslední tým tabulky remizoval s mistrovským Wolfsburgem 0:0.
Antonín Kinský (Saturn Ramenskoje) - Odchytal zápas, v němž jeho tým přišel o výhru na Lokomotivu až dvě minuty před koncem (2:2).
Obránci:
Zdeněk Grygera (Juventus) - Hrál jen první poločas, takže když Stará dáma rozhodla o výhře 1:0 v Sieně, už na hřišti nebyl.
Roman Hubník (Sparta) - Proti Střížkovu vzhledem k zoufalství útočníků často pomáhal na hrotu a nakonec se na Strahově dočkal vítězství 3:2.
Marek Jankulovski (AC Milán) - S reprezentací se rozloučil a teď se rozhodl podstoupit operaci levého kotníku, s nímž má problémy již od května 2005.
Ondřej Kušnír (Sparta) - Svojí chybou umožnil Střížkovu vstřelit první gól, nakonec však právě on Letenské zachránil a výstavní trefou rozhodl o výhře 3:2.
Zdeněk Pospěch (FC Kodaň) - Znovu pevná součást týmu, který se po výhře 1:0 nad Silkeborgem už tlačí na vedoucí Odense.
David Rozehnal (Hamburk) - Hodně to svému týmu zavařil... Na Schalke mu pláchl Kurányi a po „záchranné brzdě“ musel obránce ze hřiště. Hosté pak dobře rozehraný duel dovedli jen k remíze 3:3.
Tomáš Sivok (Besiktas) - Nehrál a jeho mužstvo se po výhře 1:0 na půdě Erkisehirsporu posunulo na páté místo.
Záložníci:
Tomáš Hübschman (Šachtar Doněck) - V Evropské lize přispěl gólem k výhře 4:0 nad Toulouse, o víkendu však v Užhorodu (1:1) nehrál.
David Jarolím (Hamburk) - HSV vedl 2:0, přesto se výhry na Schalke nedočkal. Kapitán hrál do 71. minuty, kdy ho střídal exslávista Tavares.
Jaroslav Plašil (Bordeaux) - Po jeho centru si Le Mans hned v úvodu zápasu dalo vlastní gól, lídr tabulky v klidu vyhrál 3:0.
Daniel Pudil (Genk) - V závěru se dostal do potyčky s protihráčem, důležité však bylo, že jeho tým urval v Lokerenu cennou výhru 2:0.
Tomáš Rosický (Arsenal) - Kvůli potížím s kolenem přišel o derby s West Hamem (2:2).
Libor Sionko (FC Kodaň) - Jen chvilku poté, co proti Silkeborgu přišel v 67. minutě na hřiště, vstřelil spoluhráč Santin vítězný gól.
Michal Švec (Heerenveen) - Hrál, ale výprasku 1:4 v Tilburgu nezabránil ani on. Jeho tým je předposlední...
Útočníci:
Milan Baroš (Galatasaray) - Istanbulské derby mu nastavilo hodně krutou tvář. Emre z Fenrbahce ho „sejmul“ již ve druhé minutě a útočník si zřejmě dva měsíce nezahraje...
Adam Hloušek (Slavia) - Sešívaní hrají s Olomoucí až v pondělí.
Tomáš Necid (CSKA Moskva) - Svým šestým gólem v ruské lize jen zmírnil porážku 1:3 v derby s FK Moskva, po níž se poroučel trenér Ramos...
Michal Papadopulos (Heerenveen) - Svým třetím gólem v sezóně zaznamenal čestný úspěch při vysoké porážce 1:4 v Tilburgu.
Václav Svěrkoš (Sochaux) - Hrál až do 79. minuty a dočkal se výhry 1:0 nad Lorientem.
Jiří Štajner (Hannover) - Sám gól nedal, přesto oslavil cennou výhru 1:0 nad Stuttgartem.

Reklama