Hlavní obsah

Holek má zraněný sval a do emirátů zřejmě nepoletí

BRNO

Záložník Mario Holek nejspíš kvůli zranění přijde o start na turnaji ve Spojených arabských emirátech, i když se v pátek objevil v nominaci nového trenéra české fotbalové reprezentace Michala Bílka. Třiadvacetiletý brněnský odchovanec má potíže se stehenním svalem, kvůli nimž vynechal poslední dva zápasy Dněpropetrovsku v ukrajinské lize.

Foto: Karel Felt, Právo

Mario Holek před hotelem v Larnace

Článek

Momentálně se Holek léčí v Brně, kde chodí na rehabilitaci. "Zkusil jsem to nedávno v poháru, ale sval mě začal zase tahat, takže jsem šel o poločase dolů. Uvidím, co mi řekne doktor Dněpru. Mám obavy, že by asi nebyli nadšení z toho, kdybych v tomto stavu nastoupil za reprezentaci. Strašně mě to mrzí. Zatím to spíš vypadá, že budu muset panu Bílkovi poděkovat a omluvit se," uvedl Holek na webu brněnského klubu

Nominace pro něj nebyla až tak velkým překvapením, protože trenér Bílek ho v poslední době několikrát kontaktoval. "Naznačoval mi, že by mě chtěl vzít sebou do Dubaje. Mám samozřejmě velkou radost z toho, že se mnou počítá. Ale v tuto chvíli vůbec nevím, jestli budu moci s reprezentací odletět," prohlásil Holek, který si mohl na turnaji odbýt premiéru v seniorském národním týmu.

Bývalý reprezentant do 21 let se objevil v A mužstvu už loni v únoru na Kypru, ale do přípravných zápasů s Řeckem a Polskem nezasáhl.

Český tým se utká v neděli 15. listopadu s reprezentací SAE o postup do finále, druhou semifinálovou dvojici tvoří Ázerbájdžán a Irák. Zápasy o umístění se odehrají ve středu 18. listopadu.

Reklama