Hlavní obsah

Česká reprezentace na miniturnaj do Ameriky přece jen pojede

PRAHA

Česká fotbalová reprezentace přece jen v květnu do Ameriky pojede, aby se za oceánem utkala s Turky a dělala sparring partnera domácímu týmu chystajícímu se na světový šampionát do Jižní Afriky. Vedení Americké fotbalové federace potvrdilo, že se miniturnaj konat bude.

Foto: Petr Halaburda, ČTK

Reprezentační trenér Michal Bílek (vpravo) s asistentem Luďkem Klusáčkem s reprezentací na miniturnaj do USA přece jen pojedou.

Článek

Tuzemská fotbalová generalita avizovala start na turnaji v Americe už v polovině ledna, internacionál Luboš Kubík v rozhovoru pro Sport.cz informace potvrdil hned poté, co se stal asistentem u amerického mužstva.

Český tým byl se měl utkat nejprve 22. května s Tureckem na nedávno otevřeném stadionu RedBull Arena v New Jersey pro 25 tisíc diváků, o tři dny později nastoupí proti Američanům. Čtyři dny poté se pak domácí reprezentace střetne sTureckem ve Filadelfii. Dějiště utkání s Čechy zatím americká strana vybírá.

"S Tureckem je výkop plánován na 18.30 SEČ, aby televizní diváci mohli následně sledovat finále Ligy mistrů," řekl  mluvčí ČMFS Petr Svěcený, podle kterého jde v podstatě o miniturnaj tří týmů, na který by Turecko i Česko přivezly maximálně silné výběry s výjimkou hráčů, kteří budou hrát finále prestižní evropské klubové soutěže.

Zápas s USA se bude hrát podle předběžných informací ve večerních hodinách tamního času, zřejmě od 2:00 SEČ ve středu 26. května. "Tyto informace ještě ale nebyly potvrzeny, stejně jako výběr dějiště utkání. V úvahu připadají Filadelfie, Chicago a Hartford," dodal Svěcený.

Američané jsou spokojeni, že jejich formu těsně před šampionátem vyzkoušejí právě dva silné evropské výběry. "Jsme velmi potěšeni, že budeme mít dva kvalitní soupeře. Dají nám ideální možnost připravit na náročný turnaj v Jižní Africe," prohlásil na svazovém webu americký trenér Bob Bradley.

Reprezentace USA se v základní skupině C na mistrovství světa utká s Anglií, Slovinskem a Alžírskem.

Reklama

Související témata: