Hlavní obsah

Druhá německá liga je lepší než první česká, zjišťuje Hubník

PRAHA

Vrací se domů, o to víc se na start kvalifikace fotbalového EURO 2012 těší. „Jsem nadšený, že první zápas s Litvou hrajeme v úterý právě v Olomouci. Fanoušci tam jsou po reprezentaci hladoví, nároďák přivítají po delší době,“ pochvaluje si stoper Roman Hubník, který je po zranění Sivoka v národním týmu stoperem číslo jedna. „Tak to neberu, hlavně abychom začali vítězstvím.“

Foto: ČTK/AP

Roman Hubník (vlevo) v souboji se Skotem Darrenem Fletcherem.

Článek

V Sigmě poprvé ochutnal velký fotbal, a tak pro něj bude pikantní již páteční modelované utkání proti svým bývalým spoluhráčům. V jejich útoku teď navíc řádí Hubníkův bratr Michal, který je spolu s plzeňským Rezkem aktuálně nejlepším střelcem ligy. „Na bráchu si musím dát pozor. Abych pravdu řekl, takový typ útočníka nemám vůbec rád. Žádný souboj nevypustí, do všeho zajede. Jak se o chvilku zpozdíte, koňara máte hned... Jinak jsem ale samozřejmě rád, že mu to střílí a Olomouci se celkově daří,“ usmívá se Roman Hubník.

V létě se rozhodl, že zůstane v Hertě Berlín, přestože sestoupila do druhé bundesligy. A zatím rozhodně nelituje. Jeho tým, jemuž v Německu přezdívají „Bayern druhé ligy“, má po dvou kolech plný bodový zisk a na jeho úvodní zápasy přišlo 48 tisíc, respektive 30 tisíc lidí. „Atmosféra na stadiónech je úžasná. Navíc v ní působí řada reprezentantů, takže i po fotbalové stránce se mi druhá německá liga zdá o něco kvalitnější než první česká a srovnatelná s první ruskou,“ hodnotí bývalý hráč Sparty a FK Moskva.

Bílek mu setrvání ve druhé lize posvětil

Hubník je teď v reprezentaci jediným druholigovým hráčem, na talíři to však nemá. „Zatím si mě nikdo z kluků nedobíral. Své rozhodnutí jsem konzultoval také s trenérem Bílkem. Ujistil mě, že pokud budu stabilně hrát, druhá liga mu nevadí.“

Berlín je evropskou raritou. Jako hlavní město Německa nemá první fotbalovou ligu. Český reprezentant si však uvědomuje, že jeho Hertha nemusí druhou ligou projít jako nůž máslem. „Chceme se co nejrychleji vrátit a postoupit, ale především zápasy venku budou hodně těžké. S odchodem Jardy Drobného jsme dost oslabili na místě brankáře, pryč jsou i Gekas nebo reprezentant Friedrich, který měl spoustu nabídek z bundesligy. Trenér Babbel dává dohromady nové mužstvo, ale zatím nám to funguje. Nelituji, že jsem v Berlíně zůstal,“ opakuje Hubník.

Reklama

Související témata: