Hlavní obsah

Zájem o lístky na Euro je velký i mezi svátky

PRAHA

Přes jedenáct set zájemců o vstupenky na evropský fotbalový šampionát v Portugalsku v příštím roce zatím registruje Českomoravský fotbalový svaz. Největší zájem je o zápas výběru trenéra Brücknera s Nizozemskem, v těsném závěsu je duel s Němci.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

ČMFS zatím registruje nejvíc žádostí o utkání s Nizozemskem. (ilustrační foto)

Článek

Svaz spustil registraci objednávek na svých internetových stránkách v pondělí v poledne, do večera přišlo na sedm set žádostí. Během úterního dopoledne se pak počet žadatelů úměrně zvyšoval. Každý žadatel si může rezervovat čtyři vstupenky na každý zápas českých fotbalistů.

"Čekali jsme velký zájem, už podle toho, kolik dotazů přišlo před začátkem registrace na svaz. I vzhledem k tomu, že si mnoho lidí mezi svátky vzalo dovolenou, považuji počet žádostí za slušný," řekl Sportu.cz tiskový mluvčí ČMFS Daniel Macho.

Na Německo zatím méně než Nizozemsko

Zatím největší zájem projevili fanoušci o zápas českého týmu s Nizozemskem, který odehraje reprezentace 19. června v Aveiru.

"Na utkání s Nizozemskem je dosud zaregistrováno 3500 vstupenek z celkového počtu šesti tisíc. Jen o něco méně lidí pak chce lístky na závěrečný zápas ve skupině s Německem, tam bude k dispozici kolem deseti tisíc vstupenek" uvedl Macho.

Další fáze šampionátu zatím stranou zájmu

O duel s Lotyšskem, jímž národní tým působení na ME zahájí, zatím projevilo zájem nejméně lidí - registrovaných je 2000 vstupenek. Poměrně málo žadatelů projevilo zájem o další fáze šampionátu.

"Na čtvrtfinále je dosud registrováno zhruba 700 vstupenek, na semifinále kolem 550 a na finále zhruba 400 lístků," sdělil Macho, podle nějž si většina zájemců registruje najednou všechny čtyři vstupenky, na které mají nárok.

Registrace probíhá na adrese www.fotbal.cz/vstupenkyEURO2004 do 30. ledna do 12 hodin. Ceny jednotlivých vstupenek v korunách, termíny úhrady a stav registrovaných žádostí svaz zveřejní 3. února.

DatumZápasStadiónPočet vstupenek
15. červnaČesko vs LotyšskoAveiro6000 (2000 již rezervováno)
19. červnaNizozemsko vs ČeskoAveiro6000 (3500)
23. červnaNěmecko vs ČeskoLisabon (J. Alvalade XXI)10000 (3400)

Reklama