Hlavní obsah

Brückner se neporazitelností netrápí

PALERMO

Za žádných okolností na sobě nedává kouč fotbalové reprezentace Karel Brückner znát, zda se cítí být psychicky i kvalitou svého týmu nad soupeřem nebo pod ním. Nejinak tomu bylo i při cestě do Palerma, kde ve středu večer sehrají jeho svěřenci přípravný duel s Itálií.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Karel Brückner

Článek

Brückner si při cestě na Sicílii v pohodě přečetl úterní noviny a na dotaz, jak moc ho trápí Italové, s úsměvem konstatoval: "Viděl jsem je v několika zápasech živě a mám k dispozici videokazety. Mají tradičně výbornou obranu, pracovitou zálohu a vynikající útok."

"Mám představu, co bychom na ně chtěli hrát a kudy by mohla vést cesta k dobrému výsledku, ale rozhodně se netrápím tím, že můžeme zaokrouhlit počet zápasů bez prohry na dvacet. Máme několik zraněných, šanci dostanou další hráči, kteří jsou v týmu noví. Chceme si také po tříměsíční pauze osvěžit některé věci, které jsme nacvičovali. Rozhodně jsme ale nepřijeli prohrát," odbyl zvědavé novináře reprezentační trenér.

Ani po podvečerním tréninku neprozradil sestavu. "Znáte mě, takže si ledacos odvodíte. Třeba vás něco překvapí, ale pro nás to je jedno z přípravných utkání a vše směřujeme k mistrovství Evropy. Důležité je, že se noví kluci v kolektivu adaptovali. Stejně jako kolega Trapattoni využiji maximum možností pro střídání," dodal Brückner.

Utkání českých fotbalistů s Italy začne v Palermu ve 20:45 hod. Zápas bohužel nevysílá žádná z českých televizních stanic. Fanoušci mohou duel sledovat jen prostřednictvím přímé reportáže ČRo1 Radiožurnálu nebo přes satelitní vysílání italské televize RAI Uno.

Předpokládané sestavy
Itálie: Buffon - Panucci, Nesta, Legrottaglie, Pancaro - Fiore, Pirlo, Barone - Del Piero - Vieri, Totti.
Česko: Blažek - Grygera, Bolf, Drobný, Jankulovski - Poborský, Rosický, Galásek, Nedvěd - Štajner, Koller.
Utkání jako hlavní řídí Braamhaar z Nizozemska.

Reklama

Související témata: