Hlavní obsah

Češi si oddechli, jejich série trvá dál

PRAHA

Čeští fotbalisté uhráli v prestižním utkání s Itálií na horké půdě v Palermu cennou remízu, a po zápase zářili spokojeností. Dle mínění některých hráčů si dokonce zasloužili vyhrát. Jejich série neporazitelnosti každopádně trvá dál a protáhla se už na dvacet utkání, což z české reprezentace činí jednoho z největších favoritů ME v Portugalsku.

Článek

V kabině českých fotbalistů po utkání v Palermu zavládla radost, protože se podařilo prodloužit už více než dva roky trvající sérii neporazitelnosti na dvacet zápasů. Přesto se však shodli, že především vzhledem k výkonu po změně stran byli lepší a měli zvítězit.

"My jsme to velké střídání zvládli lépe. Škoda obdržené branky, ale i tak jsme spokojeni, že jsme neprohráli. Mojí trefě předcházela pěkná akce, kdy jsem si míč narazil s Lokvencem, podíval se, kde je brankář, a namířil k tyči," říkal Tomáš Rosický.

Ovace pro Nedvěda

Největší ovace u domácích diváků měl kapitán české reprezentace Pavel Nedvěd. "Publikum bylo perfektní a jen mě mrzí, že jsme nevyhráli. Ale dál si držíme skvělou sérii. První půle byla fotbalově lepší, na té druhé byla znát střídání, ale my jsme zase byli lepším týmem," ohlédl se loňský nejlepší fotbalista Evropy.

První vyrovnávací branku českého týmu vstřelil Jiří Štajner: "Karel Poborský zahrával trestný kop a já měl při standardních situacích za úkol nabíhat k bližší tyči. Tak jsem se tam rozběhl a míč trefil hlavou. Buffon neměl šanci, protože zřejmě očekával centr a vyběhl jinam."

Kinský obstál

Premiéru v reprezentačním dresu si odbyl David Rozehnal. "Když jsem šel na trávník, byl jsem nervózní, ale řekl bych, že to byla taková zdravá tréma, která ze mne spadla po úvodním hvizdu. Je to skvělý pocit hrát takový zápas proti soupeři, jakým jsou Italové. Před první brankou ke mně přilétl Blažkem vyražený míč a já se ho snažil odkopnout. Trefil jsem však ruku italského útočníka a oni pak následně dali gól," svěřoval se se svými dojmy obránce Brugg.

Ve druhém poločase se po delší době objevil v brance reprezentace Antonín Kinský: "Obdrženému gólu jsem těžko mohl zabránit. Italský záložník prošel přes dva hráče na naší levé straně a jeho milimetrový centr trefil další z Italů perfektně hlavou. Důležité ale je, že jsme ani na Sicílii neprohráli."

Reklama

Související témata: