Hlavní obsah

Fotbalisté našli pod Alpami ideální podmínky

SEEFELD (Rakousko)

Polovinu soustředění před mistrovstvím Evropy mají za sebou čeští fotbaloví reprezentanti. V rakouském Seefeldu, v němž si ve čtvrtek podávalo sluníčko ruku s deštěm, našli přímo ideální podmínky pro přípravu, což si všichni pochvalují. V neděli zpestří soustředění tréninkový zápas s rakouským třetiligovým výběrem, v úterý se tým vrátí do Prahy.

Článek

"Příprava probíhá podle předpokladů, to znamená, že děláme to, co jsme si naplánovali. Zatím trénujeme ve skupinách, postupně se ale zatížení bude srovnávat. Všechno musí postupně směřovat k tomu, aby forma kulminovala v pravý čas," uvedl trenér Karel Brückner po čtvrtečním dopoledním tréninku, naplněném běháním, ale i nácvikem střelby.

Stejskal není vrchař

Zatímco hráči z pole absolvují i náročné výběhy do kopců, gólmanů se tato libůstka netýká. "Žádné úlevy jako brankáři nemáme. Jen nemusíme běhat do kopce. V hotelu jsou čtyři horská kola, tak jsme si je půjčili společně s asistentem trenéra Honzou Stejskalem. Vyrazili jsme asi na hodinku a čtvrt, ale vybrali jsme poněkud náročnější trasu. Zvládli jsme ji ovšem bez úhony," usmíval se Petr Čech.

EURO 2004
Do startu zbývá:15 DNÍ

Na dotaz, kdo je nejlepší cyklista, reagoval pobaveně vedle stojící Jaromír Blažek. "Honza Stejskal, ten z toho slezl už před prvním větším stoupáním." Karel Poborský si pochvaloval, že se zbavuje následků závěru klubové sezóny. "Ještě cítím únavu, ale lepší se to."

Nedvěd je zvyklý hodně makat

Pavel Nedvěd podotkl, že měl o soustředění malinko jinou představu... "Myslel jsem si, že první dny budou trochu lehčí, ale to neříkám proto, že by mi to vadilo. Naopak, já jsem zvyklý hodně makat, takže mi to vyhovuje. Jsme tady od toho, abychom se připravili co nejlépe a skladba tréninků tomu odpovídá. Perfektní je i parta, takže si vyhovíme. V hotelu máme opravdu všechno, co potřebujeme. Od regenerace až po zábavu. Každé soustředění je svým způsobem jednotvárné, ale umíme si najít způsob, jak zahnat nudu," pravil Nedvěd.

Reklama