Hlavní obsah

Plzeňáci a sparťané proti sobě při repre nejdou, ujistili "penaltoví aktéři" Hušbauer a Limberský

Plzeň

Nechtěně dramaticky rozbouřil českou fotbalovou scénu. Záložník Josef Hušbauer ze Sparty byl při ligové řeži v Plzni v polovině září hlavním aktérem situace, z níž Západočeši vytěžili díky nafilmovanému pádu obránce Davida Limberského rozhodující penaltu.

Foto: Petr Eret, ČTK

David Limberský z Plzně (vlevo) a Josef Hušbauer ze Sparty.

Článek

Nyní se oba sešli na neutrální půdě, v reprezentaci před kvalifikačními duely s Maltou a Bulharskem. Žádná skrytá válka Sparta versus Plzeň však národnímu výběru nehrozí. „Při srazu jsme se pozdravili, normálně spolu komunikujeme, bavíme se," ujišťuje dvaadvacetiletý záložník. K situaci z utkání 7. kola, o níž Limberský hovořil jako o jasném faulu, aby záhy za simulování dostal od disciplinární komise pokutu čtyřicet tisíc korun, už se oba aktéři takřka nevraceli. „Žádný extra rozhovor na tohle téma mezi námi vážně neproběhl. Bavíme se spíš obecně," podotkl Hušbauer.

„Přijeli jsme přece kvůli reprezentačním povinnostem, na ty se všichni soustředíme. Klubové věci jdou stranou," přesvědčuje Hušbauer. „Navíc stejně už ani jeden nic nevrátíme, i kdybychom chtěli. Nemá prostě smysl z pohledu ligy řešit, co bylo nebo bude," krčí rameny.

Ve srovnání s plzeňskými kolegy však dorazil ve vítězné náladě. Zatímco Hušbauer slavil se Spartou výhru nad Bilbaem v Evropské lize a ligový triumf nad Ostravou, Plzeň v lize od triumfu nad pražským sokem nevyhrála. „Cítím se super," culil se borec ze Sparty, který obývá pokoj s bývalým slávistou Markem Suchým. „Spolu se bavíme nejvíc. A ještě s Matějem Vydrou, s nímž jsem hrál v Ostravě a taky za jednadvacítku."

Výsledky zápasů vrstevníků bojujících v barážovém dvojzápase s Ruskem o ME 2013 bude v pátek a následně příští úterý zjišťovat. „Jsem rád za áčko, ale věřím, že kluci postoupí a cestě do Izraele na šampionát bych se za rok nebránil," směje se Hušbauer.

Reklama

Související témata: