Hlavní obsah

Reprezentace se schází na kvalifikační duely s Dánskem a v Arménii

Praha

Pro českou fotbalovou reprezentaci to budou hodně důležité zápasy. Pro další vývoj kvalifikace o postup na světový šampionát 2014 v Brazílii dost možná klíčové. Kdyby se totiž povedlo v pátek v Olomouci porazit Dánsko, jeden z konkurentů by byl ze hry. „Pokud dokážeme Dány porazit, mohli bychom je od postupu definitivně odstřihnout,“ připouští trenér Michal Bílek, který se sejde se svými svěřenci dnes v poledne v Praze. Přímý videopřenos z tiskové konference před kvalifikačním dvojzápasem s Dánskem a Arménií můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Petr Čech se po zranění vrací do české reprezentace na kvalifikační duely s Dánskem a Arménií.

Článek

Po posledních vítězných přípravných duelech proti Slovensku a poté v únoru v Turecku narostlo národnímu mužstvu sebevědomí. Trenérovi pak po infuzi nové mladé krve přibyly starosti, jak tým co nejlépe sestavit. „Přikloním se k takové sestavě, abychom zopakovali výkony z poslední doby," chce Michal Bílek vycházet z momentální formy, v níž hráči na sraz přijedou.

Může ho těšit, že mezi nimi bude v porovnání se zápasem v Turecku už zase brankář Petr Čech, který v únorové přípravě se zlomeným malíčkem nuceně absentoval, do Prahy dorazil i kapitán mužstva Tomáš Rosický. V týdnu odehrál výborný zápas v Lize mistrů v Mnichově proti Bayernu, v sobotu ho sice trenér Wenger proti Swansea nepostavil, což ovšem nic nemění na tom, že Rosický je v pořádku a v dobré formě.

„Už na podzim jsem avizoval, že v jarních kvalifikačních zápasech budeme silnější. Ale pozor - Dánové sice nevyhráli již osmkrát v řadě, ale to nemusí nic znamenat," varoval trenér Bílek před přehnaným optimismem.

Se svým výběrem se bude až do středy chystat v Praze, do Olomouce se přesune ve středu odpoledne. Zápas s Dánskem se hraje v pátek od 20.30 h.

Po utkání zůstává reprezentace na Hané, aby se v neděli odletěla z Mošnova do Jerevanu, kde v úterý ve 20 h našeho času nastoupí v dalším kvalifikačním utkání proti domácí Arménii.

Reklama

Související témata: