Hlavní obsah

Vydra do West Bromwich Albion? Manažer Chovanec to popírá

Praha

S přestupem Matěje Vydry do West Bromwich Albion to není vůbec tak žhavé, jak tvrdí ostrovní server Birmingham Mail s odvoláním na agenta mladého českého reprezentanta Ondreje Chovance. „Vůbec jsem s nimi nemluvil. Matěj se chystá s Udine, jemuž patří, a v průběhu příštích dvou tří týdnů kolem něho bude klid," uvedl v rozhovoru se Sport.cz Chovanec.

Foto: Petr Horník, Právo

Matěj Vydra před úvodním utkáním kvalifikace o postup na mistrovství světa v Dánsku.

Článek

Anglický Birmingham Mail se vytasil se zaručenou informací, že jedenadvacetiletý český reprezentant, který minulou sezónu hostoval v druholigovém Watfordu, dostal od osmého klubu Premier League West Bromwich Albion hodně zajímavou nabídku, jež se zamlouvá jak jemu, tak i jeho manažerovi.

Cituje dokonce Ondreje Chovance, který měl prohlásit, že West Bromwich je klubem, kam by Vydra rád šel. Ba dokonce cituje Chovance, že na trenéra Stevea Clarka, který dělával asistenta Josému Mourinhovi během jeho první štace v Chelsea, má samé dobré reference.

„Angličtí novináři mně sice volají, ale tohle jsem s nimi rozhodně neprobíral, natož abych s nimi rozebíral práci trenéra West Bromwich," dušoval se Vydrův manažer. „Zájem o Vydru je sice veliký, takže kluby kontaktují Udine, mě i třeba Watford, ale nic žhavého ve vzduchu nevisí. A minimálně dva tři týdny viset nebude," ujišťoval Chovanec, že transfer jeho chráněnce není momentálně aktuální.

"Pravdou ale je, že West Bromwich Vydru, který byl v uplynulé sezóně vyhlášen nejlepším hráčem druhé ligy, dlouhodobě sleduje a zájem má,"  přidal. Podle informací britského tisku nabídl West Bromwich Udine čtyři milióny liber, zatímco Italové požadují patnáct (asi 450 miliónů korun).

Vydra během hostování ve Watfordu nastřílel v 41 zápasech dvacet gólů, aby se svým klubem přišel o postup do Premier League až ve finále play off druhé ligy ve Wembley, kde prohrál s Crystal Palace 0:1 po prodloužení. Od té chvíle se spekuluje o jeho přestupu do Arsenalu, Tottenhamu, Fulhamu, Sunderlandu či německých Brém, nyní se objevila informace o West Bromwichi.

„Matěj je mladým, velice nadějným útočníkem a tomu odpovídá jeho cena, která je samozřejmě vysoká. Patnáct miliónů liber je v dnešní době hodně peněz, ale Udine si na takovou částku Vydru cení. Matěj se momentálně se připravuje s Udine, a jestliže k nějakým konkrétním jednáním dojde, pak až ve druhé polovině srpna," dodal Chovanec.

Reklama