Hlavní obsah

Směr je dobrý, tvrdili po Finsku hráči i Vrba přes inkasované góly

Helsinky

Z výsledku 2:2 úplně šťastný nebyl, způsob, jakým se český fotbalový tým ve Finsku prezentoval, však trenéra Pavla Vrbu potěšil. Stejně tak si vylepšenou tvář pochvalovali i jeho svěřenci.

Foto: Markku Ulander, ČTK/AP

Český obránce Michal Kadlec (3) a Fin Perparim Hetemaj.

Článek
Fotogalerie

„Odehráli jsme lepší zápas než s Norskem, hlavně po kombinační stránce. Ukázali jsme způsob, který chceme praktikovat. Jen je škoda, že jsme nebyli víc úspěšní v koncovce," řekl po zápase Vrba.

„Směrem, jaký jsme proti Finsku nastolili, bychom chtěli jít," přitakal kapitán Michal Kadlec. Páska ho nesvazovala, spíš naopak. „Pro každého je to čest, jsme moc rád. Raději jsem ale za ten předvedený výkon," podotkl Kadlec.

K výhře bylo opravdu blízko, Češi by si ji za druhý poločas rozhodně zasloužili. Byli lepší, domácí se většinou jen bránili. Jenže žádný míč už za Hrádeckým neskončil „Je to fotbal. Pořád jsme ve fázi sehrávání, měli jsme de facto spolu jeden trénink. Můžeme být s tím, co jsme předvedli, spokojeni," sdělil Kadlec. Mínusem jsou dva hloupé inkasované góly, kdy defenzivní fáze zahaprovala. „Chtěli jsem je vepředu napadat, byli jsme daleko od sebe, oni si to strčili prostředkem, vyšlo jim to. Měli jsme si to ale lépe pohlídat," přiznal Kadlec.

Do utkání Vrba nasadil dva úplné nováčky, sparťany Lukáše Váchu a Pavla Kadeřábka. Oba odehráli solidní premiéru. „Musím je pochválit za aktivitu. Je vidět, že hráči z české ligy můžou hrát na mezinárodní scéně velice dobrý zápas," podotkl Vrba.

A co samotní premianti? „Chtěl jsem si to užít co nejvíc, to se povedlo. Dostal jsem se do zápasu, byl jsem hodně na míči. I když jsem někdy kazil, ale to k fotbalu patří. Jen mě mrzí, že jsme nevstřelili třetí vítěznou branku, měli jsme na to," uvedl Vácha. „Byl jsem trochu nervózní, ale pak jsem se do toho dostal. Pomohlo mi, že víc než půlka základní sestavy byla ze Sparty, jsem na kluky zvyklý," řekl Kadeřábek.

Reklama

Související témata: