Hlavní obsah

Rosický trávil volno s agentem

TEPLICE

V pondělí už se Tomáš Rosický chystal na Makedonce, ale v hlavě si ještě přehrával děj nedělního odpoledne. Volno pak využil k návštěvě rodičů v Šestajovicích. Místo plánovaného lenošení však záložník fotbalové reprezentace prožil pracovní odpoledne.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Tomáš Rosický

Článek

"Byl tam můj manažer Pavel Paska. Byla to docela dlouhá návštěva," vyprávěl špílmachr českého týmu v pondělí krátce po poledni v Teplicích, kam se Brücknerův tým přesunul včera, aby se v klidu nachystal na pokračování kvalifikace.

"Pracovní návštěva. Ale nic se zatím nemění," připomněl čtyřiadvacetiletý záložník německé Borussie Dortmund, že stále řeší, kde bude pokračovat po letní pauze v kariéře.

Od pondělního odpoledne už se však jeho myšlenky znovu ubíraly k reprezentaci. "Makedonci budou nebezpečnější než Andorra. Stylem se to nezmění, zase budou především bránit, ale nadcházející soupeř je fotbalovější. Bude nebezpečný i v útoku," přemítá Rosický. Je rád, že zápas s jedním outsiderem tým už zvládl. "Útočníci si zvedli sebevědomí, může jim pomoct, že se trefili prakticky všichni. Navíc bychom měli být rozehranější," věští záložník.

Věří, že v bitvě s dalším papírově slabším týmem pomohou českému týmu i diváci. "Proti Finsku nás i za nerozhodného stavu hnali do útoku a pomohli k obratu. Věřím, že to bude stejné i teď," přeje si Rosický. Kočování po českých fotbalových stadiónech při reprezentačních utkáních mu nevadí.

"Cestování sice nikdo z nás nemusí, ale jsme na to zvyklí. V Liberci bylo vyprodáno a byla tam skvělá podpora. V Teplicích se nám daří dlouhodobě, takže snad to vyjde i teď."

Reklama