Hlavní obsah

O výhře rozhodly slepené góly do šatny

TEPLICE

V patnácté minutě zalil teplická Stínadla, kde včera čeští fotbaloví reprezentanti bojovali o kvalifikační body s Makedonci studený pot. Čech totiž inkasoval a přes vytrvalý tlak Brücknerových svěřenců vyrovnání nepřicházelo. Diváci byli hodně napjatí. Až dva zásahy Kollera těsně před přestávkou spustily vlnu euforie.

Článek

"Makedonci nás v úvodu přehrávali v záloze. Proto jsme postupně trošku hru upravili a v druhém poločase jsme to zahustili, aby neměli šanci," vysvětloval záložník Karel Poborský, po jehož zaváhání společně s nedůrazem Grygery šli hosté do vedení. "Soupeř hrál velmi dobře ze stran během prvního poločasu. Karel Poborský tam pak nedosáhl na jeden odražený balón a soupeř toho využil. Ale nepochybovali jsme, že zápas dovedeme do vítězného konce. Na to nebyl čas," přesvědčoval stoper Tomáš Hübschman.

Rosický: Prohrávání nás nezlomilo

"Pochopitelně to byla komplikace, protože jsme prohrávali. Ale nezlomilo nás to. Naopak dvěma slepenými góly do šatny jsme soupeře odrovnali. To rozhodlo," mínil záložník Tomáš Rosický, který k obratu přispěl dvěma parádními přihrávkami a skvělým výkonem režíroval výhru českého týmu. "Vlastně jsme od začátku hráli, co jsme chtěli, jen jsme to v závěru poločasu výrazně zlepšili. Výsledkem byl důležitý obrat," přitakával Hübschman.

Druhému gólu v posledních vteřinách první půle předcházela akce Milana Baroše, jehož střelu doklepl do sítě Koller. "Bylo důležité, že jsme před přestávkou otočili výsledek. Když šli Makedonci do vedení, byla to voda na jejich mlýn. My jsme pak bušili do plných. Navíc jsme pykali za nevyužité šance za bezbrankového stavu," promítal si zápas s odstupem Baroš.

Baroš koleno rozhýbal

Po změně stran už však na hřišti existovalo pouze jedno mužstvo. Makedonci byli odevzdaní. "Do druhého poločasu jsme šli s tím, že rychle přidáme třetí branku, aby nebylo co řešit. Vyšlo to parádně," usmíval se Rosický. "Bylo jasné, že Makedonci narozdíl od Andorry budou chtít alespoň trošku hrát, a tak to budou muset otevřít. Z toho jsme těžili," mínil Baroš, který nastoupil i se zraněním levého kolena, kvůli němuž vynechal nedělní a pondělní trénink.

"Vzal jsem si nějaké brufeny, aby to nebolelo a nohu postupně rozhýbal. Vyhráli jsme a nakonec jsem se i gólu dočkal. Při té první šanci po přihrávce od Honzy Kollera jsem míč trošku přeběhl. Ale v druhém poločase už to nešlo zahodit. Prostě super závěr sezóny," culil se Baroš.

Reklama

Související témata: