Hlavní obsah

Zaskočený Sivok považoval nominaci za aprílový žert

PRAHA

Když se záložník pražské Sparty Tomáš Sivok ve čtvrtek kolem poledne dozvěděl o své premiérové nominaci do národního mužstva, zůstal na pár vteřin v němém úžasu. Dvaadvacetiletý fotbalista počítal s tím, že k přípravnému utkání do Švédska pojede podle zvyku s reprezentační jednadvacítkou, v níž je kapitánem. Místo toho se ale ve stejném termínu připojí k A-týmu, kam si jej vytáhl kouč Karel Brückner.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Tomáš Sivok diriguje spoluhráče.

Článek

"Když jsem se to dozvěděl, tak jsem si sám pro sebe říkal, jestli to není nějaký apríl," uvedl Sivok. "Vůbec netuším, co budu v áčku pohledávat. Asi tam budu dělat kustoda a nosit klukům na tréninku balony," žertoval mladý záložník.

V minulých měsících Sivok ve Spartě vyrostl jednu z opor, i když patří stále mezi mladíky. V přípravných zápasech při absenci Karla Poborského na rukávu nosil kapitánskou pásku a také úvod sezony jej zastihl ve skvělé formě. Přesto na reprezentaci prý ani v duchu nepomyslel. "Vůbec mě to nenapadlo, ani ve snu. Jen náš masér Eda Poustka si mě pořád dobíral, jestli do Švédska už nepojedu náhodou s áčkem," řekl Sivok.

Novina jej zastihla dnes krátce po tréninku Sparty

Nečekaná novina jej zastihla dnes krátce po tréninku Sparty. "Nesl jsem zrovna panďuláky ze hřiště a jeden novinář to na mě vybalil. Byl jsem úplně mimo, zíral jsem na něj jako trubka. Připadám si, jako kdybych vyhrál ve sportce," netajil Sivok své překvapení. "Hned jsem to po tréninku volal tátovi. Ten to už slyšel v rádiu, ale taky z toho byl dost hotovej," podotkl Sivok s úsměvem.

Nečeká, že by se v národním týmu usadil natrvalo. Ale rád prý nasaje atmosféru v elitním výběru. "Je to pro mě obrovská pocta. Ale spíš to beru tak, že se tam jen rozkoukám a na podzim se zase vrátím k jednadvacítce," připomněl Sivok, že má u týmu "lvíčat" stále povinnosti.

Jednadvacítku čekají na podzim klíčové duely o postup na evropský šampionát. "Máme tam s klukama rozdělanou práci... Ale dospělá reprezentace je pro mě také veliká výzva. Uvidím, jak se to bude vyvíjet, nechám to na jiných," uzavřel Sivok.

Reklama