Hlavní obsah

Fotbalisté trénovali bez Rosického, ale už s Rozehnalem

PRAHA

Jediný trénink absolvovali v pondělí čeští fotbalisté, kteří se připravují v Praze na středeční odvetu baráže o mistrovství světa proti Norsku. Dva dny před posledním duelem, který může přinést České republice premiérovou účast ve finálovém turnaji, se ho znovu nezúčastnil nedoléčený Tomáš Rosický, ale už jej podstoupil jiný marod David Rozehnal.

Článek

Rosického stále trápí zhmožděný kotník a také natažené kolenní vazy, a tak ho zatím mají v práci lékaři s maséry. "Dávají mi různé zábaly, chodím do vířivky a podobně," popsal fotbalista část procedur, které ho mají vrátit na trávník. Naopak Rozehnal je už v pořádku, jeho naražená pata se podobně jako před prvním zápasem umoudřila.

Spolu s ním vyběhlo na strahovský trávník i dalších 21 hráčů, kteří nacvičovali, rozděleni na dvě poloviny, své největší zbraně: přechod z defenzivy do útoku a také obranné i útočné zahrávání standardních situací. Stadión byl stejně jako dva dny před prvním zápasem uzavřen, nesměli na něj ani zástupci médií.

Vedení týmu dosud tají, kdo oblékne ve středu kapitánskou pásku místo Tomáše Galáska, který pyká za dvě žluté karty z průběhu kvalifikace. Rozhodne se mezi prvním zástupcem Karlem Poborským a Pavlem Nedvědem, druhý zástupce Rosický se jim prý do práce plést nebude. "To si domluví sami mezi sebou," mávl rukou fotbalista. Je tak zřejmé, že k rozhodnutí dojde za dveřmi pokoje 301 v hotelu Praha, kde dva nejstarší hráči mužstva společně bydlí.

Galáskovi nebude v hledišti smutno

Galáskovi však nebude v hledišti stadiónu při utkání smutno. Vedle něj se nedostanou do osmnáctky pro utkání ještě další čtyři hráči, dorazí také René Bolf, který i přes zranění byl s týmem už v Norsku, a příjezd ohlásil také rekonvalescent Jan Koller.

Ve středu už čeká hráče tradiční program včetně taktické přípravy, oficiální trénink absolvují od 16:00 v Toyota Areně.

Ani jejich soupeř možnost trénovat v době utkání (20:15) nevyužije. Do Prahy přiletí Seveřané ještě dnes večer, ubytováni budou v hotel Savoy nedaleko Pražského hradu, na trénink mají vymezený čas již ve 13:00.

Reklama