Hlavní obsah

Mareš a Jarolím do Turecka neletí, povoláni Zelenka a Piták

PRAHA

Dva hráči vypadli kvůli zdravotním problémům z nominace fotbalové reprezentace na přípravný zápas v Turecku. Obránce Pavel Mareš a David Jarolím nemohli absolvovat odpolední trénink, a tak s týmem v úterý do Izmiru neodletí. Kouč Karel Brückner tak na uvolněná místa dodatečně povolal Lukáše Zelenku z Manisasporu a Karla Pitáka ze Slavie.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Lukáš Zelenka ještě v dresu Sparty.

Článek

Ještě krátce po obědě se zdálo, že nejvíce ohroženi jsou Mareš spolu se Šmicrem, ale ten k tréninku vyběhl. "Dlouho ale nezůstal, o jeho případném návratu ke klubu se rozhodne až dnes večer," řekl ČTK mluvčí týmu Lukáš Tuček.

Zelenka se k týmu připojí až v Turecku, podobně jako Tomáš Jun, v úterý po příletu výpravy do Izmiru. Za reprezentačními spoluhráči to nebude mít daleko, ve stejném místě totiž bydlí. "Už jsem to ani nečekal, ale samozřejmě jsem hrozně rád. Tomáš Jun už je tady se mnou, zítra vyrazíme za ostatními," uvedl Zelenka v telefonickém rozhovoru pro ČTK.

Mezi hráči se v Praze objevil i Pavel Nedvěd, přestože v nominaci po dohodě s trenérem Brücknerem chybí. Jinak se ale národní tým scházel velmi komplikovaně. Zatímco někteří hráči dorazili už v neděli odpoledne, další přijížděli z letiště do hotelu Praha ještě během dnešního dopoledne.

Hráči včetně Nedvěda se fotili pro kartičky MS

Program národního týmu je obzvlášť dnes nabitý. V poledne se hráči stavěli postupně před bílé nasvícené plátno a v nových dresech pózovali fotografům, aby se mohly začít tisknout kartičky pro světový šampionát. Před objektivem se už objevil i Nedvěd, který tím dal znovu najevo, že to s účastí na červnovém turnaji myslí vážně.

Odpoledne fotbalisté vyběhli ke společné přípravě v Toyota Areně, ale bez dvojice marodů a Šmicer rychle zmizel v kabině. "Včera jsem raději vůbec netrénoval, ale dnes to zkusím. Bolí mě nakopnutá šlacha pod kolenem, a pokud by to nebylo dobré, asi bych ani do Turecka necestoval," řekl záložník Girondins Bordeaux už krátce po obědě.

Reklama

Související témata: