Hlavní obsah

Detroitským smolařům opět chyběl jeden koš

NEW YORK

Šestnáct bodů Kenyona Martina v závěrečné čtvrtině pomohlo velkou měrou basketbalistům New Jersey k vítězství nad Detroitem v druhém finálovém zápasu Východní konference NBA. Stejně jako v prvním duelu, i v úterý Nets vyhráli o jediný koš, tentokrát v poměru 88:86, třebaže ještě v závěrečné čtvrtině prohrávali s domácími Pistons o jedenáct bodů.

Foto: ČTK

Richard Jefferson z New Jersey Nets střílí přes hráče Detroit Pistons Corlisse Williamsona.

Článek

Martin si nakonec do statistik připsal 25 bodů a devět doskoků. "V prvních třech čtvrtinách se mi příliš nedařilo, takže jsem to chtěl v závěru napravit. Byl jsem o hodně agresivnější," řekl po utkání Martin. "Párkrát mi to tam spadlo, měl jsem i štěstí. Hlavně, že jsem pomohl týmu dostat se zpět do zápasu," radoval se.

Vítězné body zaznamenal z šestimetrové hranice trestného hodu Richard Jefferson 46 sekund před koncem. Domácí měli ještě šanci srovnat, ale Corliss Williamson minul a tříbodovému pokusu Chaunceyho Billupse pak se závěrečným hvizdem zabránil dobrou obranou Jason Kidd. "Myslím, že mě tělem odstrčil, ale rozhodčí to nezapískal," rozčiloval se Billups.

Série se stěhuje

Série se nyní stěhuje do New Jersey, kde je třetí zápas na programu ve čtvrtek. Jen dvěma týmům v historii NBA se podařilo otočit sérii poté, co prohrály dva úvodní duely na vlastní palubovce. "Jsem spokojeni, série se vyvíjí velmi dobře," zářil spokojeností kouč Nets Byron Scott.

Pistons dvakrát za sebou vedli nad New Jersey o více než deset bodů, ale dvakrát nakonec prohráli o jediný koš. Podruhé za sebou nedali tříbodový koš se závěrečným klaksonem. A opět se jim v poslední čtvrtině nedařilo: ve dvou zápasech v poslední části zaznamenali dohromady jen třicet bodů. "Takové vedení musíme udržet. Děláme zbytečné chyby, takto se hrát o vítězství nedá," kroutil hlavou detroitský trenér Rick Carlisle.

Východní konference - finále
Detroit - New Jersey 86:88 (stav série 0:2)

Reklama