Hlavní obsah

O kapitánskou pásku přišel, v přípravě s Dány si však chce Suchý říct o novou šanci

Mladá Boleslav

V prvních dvou kvalifikačních zápasech na něho trenér Jarolím sázel, dokonce i kapitánskou pásku Marku Suchému svěřil. Výkon v Hamburku proti Němcům však znamenal pro legionáře ve službách švýcarské Basileje utrum. V dalších dvou dílech bojů o šampionát v Rusku zůstal jen mezi náhradníky. Až dnes v přátelské konfrontaci proti Dánům (od 20:30, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz) se do mužstva vrátí, aby se ukázal v lepším světle a znovu si řekl o místo v sestavě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Theodor Gebre Selassie (vlevo), Bořek Dočkal (uprostřed) a Marek Suchý během tréninku.

Článek
Fotogalerie

Nepopírá, že rozčarování cítil. Z role kapitána spadnout mezi náhradníky, to byla pro stopera tvrdá realita.

„Zklamaný jsem opravdu byl, ale nic dramatického bych v tom neviděl. Fotbal podobné věci přináší. To jen kapitánská páska, kterou jsem nosil, všechno trochu zveličila," bránil se před dnešním zápasem s Dánskem Marek Suchý přiznat, že by ho trenérovo rozhodnutí iritovalo natolik, že by snad na reprezentaci zanevřel.

„Tvoří se nový tým a všichni hrát nemůžeme. Záleží jen na trenérovi, koho postaví. Teď avizoval, že si zahrajeme, takže se samozřejmě těším. Devět dnů jsme spolu, devět dnů jsme jen trénovali, takže se není co divit. Zápas je přece jen něco jiného než trénink."

V přátelském duelu s Dánskem si může být jistý, že v sestavě objeví. Trenér Jarolím ostatně i v jeho přítomnosti prohlásil, že postaví všechny hráče, kteří do páteční kvalifikace s Norskem nezasáhli. Pro Suchého tudíž příležitost dokázat, že neřekl v národním týmu poslední slovo.

„Dá se to tak brát. Pro mě je super každý zápas, který za reprezentaci odehraji. A s Dánskem by to mohl být pro fanoušky zajímavé a lákavé střetnutí. Nehraje se o kvalifikační body, takže ani soupeř nebude myslet na obranu a nejspíš vyrukuje s otevřenějším pojetím. A protože i my chceme předvést dobrý a útočný fotbal, mohl by se zápas líbit," myslí si legionář z Basileje a věří, že i diváci si na mladoboleslavský stadión cestu najdou.

„Navíc chceme navázat na páteční výhru nad Norskem, což je cíl, který je jasně daný," připomínal Suchý.

Jak dopadne přípravný zápas s Dánskem v Mladé Boleslavi?
Zvítězí Jarolímovi svěřenci
53,3 %
Utkání skončí remízou
28,4 %
Vyhrají Dánové
18,3 %
Celkem hlasovalo 2175 čtenářů.

Reklama

Související témata: