Hlavní obsah

Brückner: Svůj pocit nepostradatelnosti chci odložit

PRAHA

První veřejné vystoupení po mistrovství světa v Německu absolvoval ve čtvrtek trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner. V Praze oznámil nominaci pro přípravný zápas se Srbskem. Dobře naložený kouč připustil, že velkou část pravomocí převezme nový asistent Petr Rada. "Je načase. Svůj pocit nepostradatelnosti chci odložit," řekl novinářům Brückner.

Článek

Jablonecký trenér byl úspěšným hráčem, u fotbalistů má respekt. "Petr je temperamentní osobnost, bude mít velké kompetence. Svůj pocit nepostradatelnosti jsem už dávno odložil nebo chci odložit," připustil Brückner. Na doplňující otázku, zda tedy už odložil nebo se chystá, dodal: "Snažím se, snažím se..."

Přítomní žurnalisté se nenadálého přiznání chytili a chtěli další upřesnění. "To jsem zase něco řekl. Bylo to samozřejmě myšleno nadneseně, ale teď vážně. Je čas, aby partner byl na mojí úrovni. Petr je bývalý reprezentant, má zkušenosti, je velká osobnost," chválil nového kolegu Karel Brückner.

Vzájemnou spolupráci si vyzkouší už příští středu, kdy se jejich svěřenci utkají s reprezentací Srbska. "Nemáme samozřejmě možnost si vybrat ideálního sparingpartnera, který by nás připravil na kvalifikačního soupeře. Ale přípravný zápas je důležitý už z toho hlediska, že tým se potřebuje sehrát. Už dlouho nebyl kompletní," připomněl potíže ze světového šampionátu.

Na něm Češi neuspěli, přestože po úvodní jasné výhře nad USA mysleli hodně vysoko. Pak ale přišlo vystřízlivění, prohry s Ghanou a Itálií a konec snů o úspěchu. Zodpovědnosti se trenér nezříká. "Určitě jsem se dopustil chyb. Za den uděláte sto padesát rozhodnutí a nejde všechny vyřešit ideálně," upozornil šestašedesátiletý trenér. Přesto týmu stále věří. "Tohle mužstvo má jednoznačně perspektivu!" uzavřel debatu Karel Brückner.

Reklama