Hlavní obsah

Inter remizoval v Reggině, AC Milán porazil Empoli

ŘÍM

Jen jediný bod ze sedmi, které potřebují k jistotě titulu, v sobotu získali fotbalisté Interu Milán, když v 31. kole italské ligy hráli bez branek v Reggině. Inter sice měl neustálou herní převahu, ovšem branky nedosáhl, a tak v čele tabulky má osmnáctibodový náskok před druhým AS Řím a k definitivní jistotě obhajoby titulu potřebuje získat ještě šest bodů.

Článek

AS Řím drží druhou pozici díky výhře 2:0 v Lecce nad Catanií. Hosty, kteří se museli obejít bez potrestaného kapitána Tottiho, poslal do vedení osm minut před pauzou Tavano. Výhru pak v závěru potvrdil Vučinič. Římané mají sedmibodový náskok před městskými konkurenty z Lazia, kteří si poradili s Messinou a vyhráli 1:0 díky Stendardově brance z konce první půle.

V souboji o páté místo se radovali fotbalisté AC Milán, kteří porazili Empoli 3:1 a v tabulce ho odsunuli na šestou příčku. Základ k výhře položil útočník Gilardino, který dokázal vstřelit vítěznou branku minutu nato, co hosté díky Saudatimu srovnali na 1:1. V závěru pak milánský úspěch potvrdil Favalli. To už byl na hřišti i český reprezentant Marek Jankulovski, který se do hry zapojil čtvrt hodiny před koncem.

Nejvyšší výhra se zrodila ve Florencii, kde domácí Fiorentina porazila poslední Ascoli 4:0. Tým českého obránce Tomáše Ujfalušiho, který odehrál celé utkání, svého soupeře od začátku přehrával, což vyústilo v brzký gól Reginalda. Těsně před odchodem do kabin vedení potvrdil Montolivo a po změně stran přidali další zásahy kanonýr Toni a Kröldrup. Fiorentině tak nadále patří sedmá pozice, když na čtvrté Palermo ztrácí sedm bodů, ale odehrála o utkání méně.

Ani dvoubrankové vedení nestačilo fotbalistům Udine k výhře nad Sienou. Udine, za které tentokrát nenastoupil ani jeden z české dvojice Tomáš Zápotočný, Tomáš Sivok, svému soupeři odskočilo po trefách útočníků Di Nataleho a Iaquinty. Ovšem domácí Sienu zachránili náhradníci. Maccarone nejprve snížil a obránce Negro za dalších pět minut vyrovnal.

Výsledky - 31. kolo:
Bergamo - Chievo 1:0 (54. Doni z pen.), Catania - AS Řím 0:2 (37. Tavano, 83. Vučinič), Fiorentina - Ascoli 4:0 (5. Reginaldo, 45. Montolivo, 56. Toni, 72. Kröldrup), Lazio Řím - Messina 1:0 (45. Stendardo), Palermo - Cagliari 1:3 (3. Bresciano - 38. z pen. a 86. Suazo, 82. Pepe), Parma - Livorno 1:0 (89. Rossi), Reggina - Inter Milán 0:0, Sampdoria Janov - FC Turín 1:0 (16. Bonazzoli), Siena - Udine 2:2 (76. Maccarone, 81. Negro - 43. Di Natale, 60. Iaquinta), AC Milán - Empoli 3:1 (12. Ronaldo, 44. Gilardino, 78. Favalli - 43. Saudati).

Reklama

Související témata: