Hlavní obsah

Palermo stihlo dát čtyři góly za poločas

ŘÍM

Fotbalisté Palerma poslali kvalitní vizitku do Mladé Boleslavi, s níž budou hrát v Poháru UEFA. Ve druhém kole italské ligy nastříleli v Livornu čtyři góly už během prvního poločasu. Pak viditelně polevili a dovolili soupeři debakl zmírnit na 2:4.

Článek

Hostům se dnes dařilo i v dalších zápasech. Neapol zvítězila v Udine 5:0. Zatímco Tomáš Zápotočný debakl sledoval jen z lavičky, Tomáš Sivok ve druhém poločase přišel na trávník a marně se snažil zabránit katastrofě. Siena prohrála v Římě s AS 0:3, Lukáš Jarolím přišel na hřiště až na poslední čtvrthodinu.

Juventus s Pavlem Nedvědem v sestavě v Cagliari dvakrát vedl. Trezeguet přidal k hattricku v prvním kole další trefu a pozadu nechtěl zůstat ani jeho partner z útoku Del Piero, ale domácí dvěma penaltami vyrovnali. Oba týmy dohrávaly v deseti a poslední slovo měl turínský Chiellini a "Stará dáma" se coby ligový nováček po výhře 3:2 usadila na prvním místě.

Zatímco v Cagliari padaly všechny góly až po přestávce, v Livornu viděli diváci brankovou úrodu hned v prvním dějství. Palermu se sice hned v úvodu zranil obránce Capuano, ale hosty ze Sicílie to nijak nepoznamenalo a soupeři, který před týdnem dostal pět branek od Juventusu, uštědřili další tvrdou lekci. Největší podíl na ní měl nejmenší hráč na hřišti, jen 168 centimetrů vysoký Miccoli, který dal dva góly. Mezi střelce se zapsali i Rinaudo a Brazilec Amauri.

Utkání AC Milan - Fiorentina je na pořadu v pondělí.

Výsledky - 2. kolo :
Bergamo - Parma 2:0 (21. Zampagna z pen., 65. Carrozzieri), Cagliari - Juventus Turín 2:3 (56. z pen. a 80. z pen. Foggia - 54. Trezeguet, 77. Del Piero, 90. Chiellini), Catania - FC Janov 0:0, Udine - Neapol 0:5 (16. a 70. Zalayeta, 41. Domizzi, 65. Lavezzi, 81. Sosa) AS Řím - Siena 3:0 (17. Aquilani, 82. Giuly, 89. Totti), Livorno - Palermo 2:4 (54. Rossini, 74. Grandoni - 22. a 37. Miccoli, 9. Rinaudo, 41. Amauri), FC Turín - Reggina 2:2 (45. Rosina, 58. Ventola - 31. Amoruso, 90. Cozza), Sampdoria Janov - Lazio Řím 0:0.

Reklama

Související témata: