Hlavní obsah

Ronaldo prý podstoupil zakázanou léčbu

MILÁN

O léčbu fotbalové hvězdy Ronalda z AC Milán se začal zajímat antidopingový vyšetřovatel Italského olympijského výboru Ettore Torri. Podle italských médií prodělává slavný hráč s natrženým stehenním svalem doma v Brazílii genetickou léčebnou proceduru, která je v Itálii zakázaná. Bývalý trojnásobný nejlepší fotbalista světa se zotavuje pod dohledem lékaře brazilské reprezentace Josého Luise Runka.

Článek

"Čekám na aktuální zprávy a nedá se vyloučit, že zahájíme vyšetřování. Ještě čekám na vyjádření italské fotbalové federace a zeptám se na názor také lékařů národního olympijského výboru," řekl Torri agentuře ANSA.

Ronaldo se zranil 31. července v přípravném utkání AC Milán. Kluboví lékaři původně diagnostikovali jen natažený sval, až později zjistili, že třicetiletý útočník má ve svalu trhlinu. "Udělali jsme při prvním vyšetření chybu," připustil hlavní lékař AC Milán Jean Pierre Meersseman, který je nyní v kontaktu s Runkem. "Vyložil mi, co má v úmyslu. My bychom byli raději, kdyby se hráč touto metodou neléčil," uvedl.

Reklama

Související témata: