Hlavní obsah

AC Milán doma opět neuspěl a prohrál s Empoli

ŘÍM

Fotbalisté AC Milán utrpěli v osmém kole italské ligy překvapivou porážku 0:1 s Empoli a ani na čtvrtý pokus doma nevyhráli. Jedinou branku vstřelil v 55. minutě Saudati. Pokazil tak návrat do milánské sestavy kapitánovi Maldinimu, jenž po operaci kolena nastoupil poprvé v sezóně. Potupnou porážku v dresu vítěze Ligy mistrů prožil i český obránce Marek Jankulovski, AC Milán klesl v tabulce až na jedenácté místo.

Článek

Domácím chyběl hvězdný Kaká, jenž se stejně jako další brazilští fotbalisté vrátil pozdě z reprezentačního srazu a nebyl do utkání nominován.

Stále neporažená Fiorentina bez českého obránce Tomáše Ujfalušiho porazila Sienu jasně 3:0 a posunula se na druhé místo za vedoucí Inter Milán. Za hosty hrál do 62. minuty český záložník Lukáš Jarolím. Fiorentinu ještě může předstihnout Juventus Turín, kterého čeká večer zápas s FC Janov.

Nedvěd byl po skončení zápasu vyloučen

Příliš důvodů k oslavám však neměl Nedvěd, jenž si nechal dát v nastaveném čase za protesty žlutou kartu a po skončení zápasu byl dokonce vyloučen. Bude tak možná Juventusu, za nějž nastoupil i Zdeněk Grygera, v příštím ligovém utkání chybět.

Stále neporažená Fiorentina bez českého obránce Tomáše Ujfalušiho porazila Sienu jasně 3:0 a je třetí bod za Juventusem. Za hosty hrál do 62. minuty český záložník Lukáš Jarolím.

Fiorentina, která je soupeřem Mladé Boleslavi v Poháru UEFA, hrála v sestavě: Frey - Potanza, Gamberini, Dainelli, Pasqual - Donadel, Liverani, Montolivo (64. Gobbi), Semioli (79. Jörgensen) - Pazzini (64. Vieri), Mutu.

Udine bez českých fotbalisté Tomáše Sivoka a Tomáše Zápotočného remizovalo 1:1 s Palermem.

Serie A - 8. kolo:
Bergamo - FC Turín 2:2 (45.+1 Pinto, 67. Doni z pen. - 75. Ventola, 87. Motta), Cagliari - Catania 1:1 (46. Matri - 11. Terlizzi), Fiorentina - Siena 3:0 (15. Pazzini, 31. Mutu, 71. Vieri), Udine - Palermo 1:1 (65. Asamoah - 17. Amauri), Livorno - Lazio Řím 0:1 (45.+4 Panděv), AC Milán - Empoli 0:1 (55. Saudati), Sampdoria Janov - Parma 3:0 (46. a 58. Bellucci, 25. Montella), Juventus - Janov 1:0 (36. Del Piero).

Reklama

Související témata: