Hlavní obsah

Figův kouč se zastal Nedvěda

MILÁN

Českého fotbalisty Pavla Nedvěda, na kterého se v italském tisku snesla kritika kvůli zranění Luise Figa, se zastal trenér Interu Milán Roberto Mancini. Někdejší Nedvědův spoluhráč z Lazia Řím prohlásil, že šlo o běžný faul.

Článek

"Šel po míči. Mrzí nás, co Figa potkalo, ale takové věci se stávají," řekl Mancini, jenž v létě lákal Nedvěda do Interu, když se bývalý kapitán české reprezentace nemohl domluvit s Juventusem na nové smlouvě.

Portugalský záložník, jenž si po Nedvědově zákroku v nedělním utkání italské ligy zlomil holenní kost, byl ve středu po úterní operaci propuštěn z nemocnice. Podle svého agenta začne pětatřicetiletý Figo zhruba za týden s rehabilitací, o konci kariéry v žádném případě neuvažuje. List Gazzetta dello Sport v úterý odhadl, že bývalý nejlepší hráč světa by se mohl vrátit za dva měsíce.

Nedvěd se v úterý v otevřeném dopise zveřejněném na webu Juventusu ohradil proti článkům v Gazzettě dello Sport, které z něj prý dělají násilníka, jemuž nevadí zranit protihráče. Nedělním incidentem se zabývalo vedení turínského klubu a postavilo se za svou hvězdu.

Na Nedvědově straně je i jeho kouč Ranieri 

"Nedvěd je férový hráč. Šampión, který umí do mužstva vnést bojovného ducha, ale nevraživost je mu cizí. Šlo o nehodu, která se může stát v každém zápase," uvedl trenér Claudio Ranieri.

Nedvěd, který se právě vrátil po dvouzápasovém trestu za vyloučení, dostal za faul žlutou kartu a kouč ho raději vystřídal. Vzhledem k tomu, že šlo o jeho čtvrtou žlutou kartu, nebude Nedvěd hrát v příštím ligovém utkání.

Zápas velkých rivalů skončil remízou 1:1, po níž Inter vede tabulku o dva body. Juventus je se čtyřbodovou ztrátou čtvrtý.

Reklama

Související témata: