Hlavní obsah

Nedvěd chce jednat o nové smlouvě až po zajištění Ligy mistrů

ŘÍM

Česká fotbalová hvězda Pavel Nedvěd je ochotna jednat s Juventusem o prodloužení smlouvy až poté, co si turínský klub v italské Serii A zajistí účast v Lize mistrů. Pětatřicetiletý záložník, kterému stávající kontrakt vyprší v létě, to prohlásil v rozhovoru s novináři při charitativní akci v turínské nemocnici Sant'Anna.

Článek

"Moje budoucnost? Ještě jsme ničeho nedosáhli a musíme pro to udělat všechno," řekl držitel Zlatého míče z roku 2003. "Chci, abychom hráli Ligu mistrů, to je náš cíl. Teprve pak se rozhodnu o tom, jak bude vypadat moje budoucnost," citoval ve čtvrtek záložníka server goal.com.

Přímou účast v Lize mistrů má zajištěnou vítěz Serie A a druhý celek konečné tabulky. Juventus je zatím na třetí příčce, která by mužstvo poslala jen do předkola prestižní soutěže. Na vedoucí Inter Milán ztrácí 13 bodů, na druhý AS Řím mu jich chybí sedm. "Jsme zpátky ve hře, plni sebevědomí, ale cesta je ještě dlouhá," dodal.

Nedvěd by se měl o víkendu vrátit do sestavy "Staré dámy", z níž ho vyřadil dvouzápasový trest za zatahání protihráče za vlasy. "Jsem šťastný, protože mi fotbal strašně moc chyběl. Pykal jsem ale za vlastní hloupost," prohlásil bývalý kapitán české reprezentace. "Dvakrát jsem byl vyloučen v nastavení, tak doufám, že zbývající zápasy skončí hned v devadesáté minutě," zavtipkoval na svůj účet Nedvěd.

Reklama

Související témata: