Hlavní obsah

Vedení Interu Milán odvolalo trenéra Manciniho

MILÁN

Vedení Interu Milán ve čtvrtek odvolalo navzdory nedávnému zisku mistrovského titulu trenéra Roberta Manciniho. Podle italských médií by měl být jeho nástupcem bývalý kouč fotbalistů Chelsea José Mourinho, naopak Mancini by se mohl ujmout uprázdněného místa v londýnském velkoklubu.

Článek

Manciniho budoucnost v Interu byla nejistá už od březnového vyřazení Interu s Liverpoolem v Lize mistrů. Tehdy bývalý italský reprezentant v emocích oznámil, že po sezoně odejde, nicméně den poté si vše rozmyslel.

"FC Internazionale informoval Roberta Manciniho, že jako trenér končí, i kvůli jeho vyjádřením po utkání Inter - Liverpool," uvedli představitelé klubu na oficiálním webu.

Prezident klubu Massimo Moratti se s třiačtyřicetiletým Mancinim setkal krátce v úterý a po dvou dnech spekulací ve čtvrtek konečně potvrdil jeho odchod.

Mancini, jenž měl v Interu smlouvu do roku 2012, podle listu Gazzetta dello Sport odmítl na příští sezóny snížení platu z šesti na pět miliónů eur ročně.

Někdejší vynikající útočník přišel do Interu v roce 2004 po působení v Laziu Řím a Fiorentině. V minulých třech sezónách se svými svěřenci získal tři mistrovské tituly, což z něj učinilo nejúspěšnějšího kouče Interu za posledních čtyřicet let.

Jak ale připomněla agentura AP, první z titulů spadl v roce 2006 Interu do klína, poté co bylo scudetto za finanční machinace odebráno Juventusu. V následujícím ročníku turínský velkoklub dokonce v Serii A kvůli trestu chyběl a další velký rival AC Milán vstoupil do sezóny s osmibodovým odpočtem. V uplynulé sezóně zase Inter promrhal jedenáctibodový náskok a zisk titulu zachraňoval až v posledním kole.

Reklama

Související témata: