Hlavní obsah

Krize? Nikdy jsme v ní nebyli, tvrdí ikona Juventusu Nedvěd

TURÍN/PRAHA

Juve je zpět. Před týdnem se fotbalisté Staré dámy postarali o překvapení, když v Lize mistrů porazili slavný Real Madrid, v domácí Sérii A, kde vyhráli dvě utkání v řadě, se jim také daří. O poslední výhru Juventusu na trávníku Boloni se největší měrou zasloužil český záložník Pavel Nedvěd, jehož dvě branky zařídily výhru 2:1.

Článek

Bývalý kapitán českého národního týmu rozjásal fanoušky už v jedenácté minutě. A nejen tím, že vstřelil branku, ale také způsobem, jakým ji dosáhl. Mezi obránci Boloně prokličkoval až do pokutového území, odkud přesnou střelou k tyči otevřel skóre.

„Hráli jsme dobře od začátku do konce,“ pochvaloval si šestatřicetiletý záložník pro Sky Sport Italia. Svěřenci kouče Ranieriho i po vstřeleném gólu útočili a soupeře nepouštěli do brankových příležitostí. „Nejenže jsme vedení udrželi, ale druhým gólem jsme ho pojistili,“ pokračoval Nedvěd.

I pod druhou brankou byl jeho autogram. V 56. minutě využil zaváhání brankáře Boloni Antonioliho a z úhlu  vedení zvýšil. Hosté se poté zmohli pouze na snížení brankou Di Vaioa, na body však jedna branka nestačila.

Ranieri chce, aby Grande Paolo pokračoval

Blonďatý středopolař však přiznal, že začíná pociťovat únavu. „Hrajeme každé tři dny, což začíná být složité. Ale musíme i nadále dřít, abychom pokračovali v úspěšných výsledcích,“ připomněl šňůru tří výher v řadě.

„Věděli jsme, že to bude těžké, ale zatím se nám daří,“ dodala ikona Juventusu, kterou si Ranieri nemůže vynachválit. Nedvěd sice oznámil, že probíhající sezóna je jeho poslední, Ranieri by s ním ale rád prodloužil smlouvu. „Rád bych s ním brzy podepsal nový kontrakt. Snad na jeden, snad na dva roky,“ citovala trenérova slova stránka goal.com.

Nedvěd: Sklízíme plody tvrdé práce

Stará dáma zažívá vzestup, i když před vítězstvím nad Realem Madrid se o Juventusu mluvilo spíše ve spojitosti s krizí, neboť nevyhrál v pěti utkáních v řadě. I kvůli tomu se nachází až na osmé příčce Série A. Vše ale nasvědčuje tomu, že svěřenci kouče Ranieriho z krize vybředávají. Nedvěd však o slovu krize nechce vůbec slyšet.

„Krize? Nikdy jsme nebyli v krizi. Maximálně jsme prohráli jeden nebo dva zápasy v řadě, což se může stát, když hrajete 50 zápasů za sezónu,“ připomněl, že Juventus v řadě prohrál v jednom sledu pouze duely s Neapolí a Palermem. A vždy jen o jednu branku. „Ale nyní sklízíme plody naší tvrdé práce,“ dodal Grande Paolo.

Další sklizeň může Nedvěd se svými spoluhráči organizovat v neděli, kdy Juventus hostí letos se trápící AS Řím.

Reklama

Související témata: