Hlavní obsah

AC Milán vydřel výhru nad Cagliari, Neapol posedmé nevyhrála

MILÁN

Zásluhou těsného vítězství 1:0 nad Cagliari se fotbalisté AC Milán udrželi na třetím místě tabulky italské ligy v dvoubodovém kontaktu s druhým Juventusem Turín. Tři body pro AC získal v polovině druhé půle nizozemský záložník Clarence Seedorf dorážkou do odkryté branky. Celé utkání za vítěze odehrál i český záložník Marek Jankulovski.

Článek

Fotbalisté Neapole ani v neděli nezastavili svůj pád tabulkou, poté co prohráli s Janovem 0:1 a připsali si již sedmý zápas v řadě bez vítězství. Nic na tom nezměnil ani návrat slovenského záložníka Marka Hamšíka po zranění. Neapoli, která na podzim bojovala o příčky zaručující start v Lize mistrů, tak patří až desáté místo.

Janov je i přes výhru nad Neapolí stále na pátém místě, jelikož Fiorentina dokázala v nastavení vybojoval výhru 2:1 nad Chievem. Tým z Florencie opět těžil ze své útočné dvojice Alberto Gilardino, Adrian Mutu - italský reprezentant nejprve srovnal a v nastavení pak tři body vystřelil jeho rumunský kolega.

Poprvé po sedmi zápasech se z plného bodového zisku radovalo Lazio Řím, které vyhrálo 2:0 na hřišti Lecce. V sestavě hostů tentokrát chyběl český stoper David Rozehnal, který zůstal jen na lavičce.

Italská liga - 25. kolo:
AC Milán - Cagliari 1:0 (65. Seedorf), Catania - Reggina 2:0 (35. Capuano, 73. Potenza), FC Turín - Udine 1:0 (81. Dellafiore), Fiorentina - Chievo 2:1 (73. Gilardino, 90.+1 Mutu - 13. Morero), Lecce - Lazio Řím 0:2 (10. Foggia, 50. Kolarov), Neapol - FC Janov 0:1 (69. Jankovič), Sampdoria Janov - Bergamo 1:0 (61. Pazzini).

Reklama

Související témata: