Hlavní obsah

Adriano možná začne po rozchodu s Interem hrát v Brazílii

MILÁN/SAO PAULO

Inter Milán v pátek oficiálně potvrdil, že po vzájemné dohodě rozvázal smlouvu s útočníkem Adrianem. Brazilský střelec, který se po posledním reprezentačním dvojzápase nevrátil do Itálie, totiž podle svých ztratil chuť do fotbalu a chce si od něj odpočinout. V jeho rodné zemi se přesto už začíná spekulovat o jeho dalším působišti.

Článek

"Potvrzujeme, že jsme smlouvu rozvázali s platností od 1. dubna, dnes ráno jsme změny nahlásili administrativě Serie A. Adrianovi děkujeme za těch osm let a 74 ligových gólů, které jsme si společně vychutnali," píše se v tiskovém prohlášení Interu.

Trenér José Mourinho prohlásil, že klub pro hráče dělal vše, co mohl. "Jestli bude šťastnější bez fotbalu, tak fajn. Vím ale jen věci z médií, stále jsem s ním ještě nemluvil, což bych rád, abych se dozvěděl jeho pravé motivy," řekl portugalský kouč, který se odepisovaného hráče pokoušel opakovaně zapojit do sestavy.

V Brazílii si hráčovy motivy vykládají po svém. Podle sloupku bývalého reprezentanta Tostaa v Sao Paulo Daily by za vším mohla být inspirace v osudu jiného ostrostřelce Ronalda. Ten po návratu do Corinthians ožil a vstřelil už šest branek v devíti zápasech.

Adriano je odchovancem Flamenga z Ria de Janeiro a marketingový ředitel tohoto klubu Joao Areias už o případném angažmá začal uvažovat. "Jako hráč je teď Adriano úplná nula, nikdo mu nezaplatí ani cent. Ale jestli začne zase předvádět parádní věci, díky nimž byl slavný, vše se může znovu obrátit," řekl.

Brazilský kanonýr v kariéře zaznamenal ve všech soutěžích 175 branek, sedm z nich v dresu Flamenga.

Reklama

Související témata: