Hlavní obsah

Vedení Boloni odmítlo informace o spolupráci s Moggim

BOLOŇA

Vlastník italského fotbalového celku z Boloni Renzo Menarini dnes odmítl informace o tom, že by zaměstnal jako poradce bývalého šéfa Juventusu Luciana Moggiho, kterému ještě dva roky běží trest za korupci. Sice se s ním setkal, ovšem ne kvůli případnému angažmá. Informovala o tom agentura ANSA.

Článek

"Mluvil jsme s Moggim před několika měsíci, ale ne kvůli tomu, že by on chtěl jít k nám do Boloni nebo že bych ho já chtěl angažovat," uvedl Menarini na tiskové konferenci. "Nikdy neměl s Boloňou nic společného a ani mít nebude," dodal.

Dvaasedmdesátiletý Moggi byl v roce 2006 hlavní postavou korupčního skandálu a dostal pětiletý zákaz působení ve fotbale. Začátkem roku byl navíc odsouzen k 18 měsícům ve vězení za machinace při přestupech.

O jeho spolupráci s Boloňou v pondělí informoval italský deník La Gazzetta Dello Sport, podle kterého ho klub chtěl jako poradce. Moggi se měl podle listu podílet zejména na vyjednávání hráčských přestupů. Současně by se měl stát akcionářem klubu a tým, který v uplynulé sezoně o vlásek unikl sestupu ze Serie A, podporovat vlastními penězi.

Reklama

Související témata: