Hlavní obsah

Totti se upsal AS Řím až do roku 2014

ŘÍM

Kapitán fotbalistů AS Řím Francesco Totti podepsal s italským klubem novou pětiletou smlouvu. Kanonýr, jenž za jiný tým v profesionální kariéře nikdy nehrál, by měl oblékat římský dres minimálně do 37 let.

Článek

"Tenhle den pro mě mnoho znamená. Rád bych poděkoval prezidentce Roselle Sensiové za důvěru. Chci poděkovat všem ve městě. Řím je volba mého života," prohlásil Totti, jehož v posledních letech trápila častá zranění. V AS měl dosud smlouvu ještě na rok.

V římském dresu chce dál stoupat historickou tabulkou nejlepších střelců italské ligy, v níž mu patří se 178 góly deváté místo. Pokud by v příští sezóně zopakoval 13 branek z minulého ročníku, přeskočil by Gabriela Batistutu, Giuseppeho Signoriho a Kurta Hamrina. Na pátého Roberta Baggia ztrácí 14 zásahů. V čele je Silvio Piola s nedostižnou bilancí 274 gólů.

Totti má v příští sezóně vyšší cíl: rád by si znovu přivlastnil Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce evropských ligových soutěží, kterou si vysloužil už předloni. "Pokud zvládnu odehrát 38 zápasů, chci ji získat," prohlásil mistr světa z roku 2006, jenž nedávno uvedl, že uvažuje o návratu do reprezentace.

Reklama

Související témata: