Hlavní obsah

Inter snadno vyhrál i bez distancovaného kouče a vede

ŘÍM

Drtivým nástupem do zápasu rozhodli fotbalisté Interu Milán zápas pátého kola italské ligy s Neapolí, kterou porazili 3:1. Obhájci titulu zvládli utkání i bez distancovaného kouče Josého Mourinha a po pěti minutách vedli po gólech útočníků Samuela Eto'a a Diega Milita 2:0. Ve 32. minutě zvýšil náskok domácích obránce Lúcio, teprve pak se prosadil i soupeř.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Kouč Interu Milán Jose Mourinho

Článek

Inter se posunul do čela tabulky o bod před Juventus, který má o zápas méně a ještě neztratil ani bod.

První bod v sezóně získalo Bergamo, na jehož lavičce si odbyl premiéru Antonio Conte. Poslední tým tabulky remizoval 0:0 s Catanií. Bývalý záložník Juventusu a italské reprezentace Conte, jenž v pondělí nahradil Angela Gregucciho, byl tři minuty před koncem vykázán na tribunu za protesty.

Rozpačitý vstup do sezóny potvrdil AC Milán, který prohrál 0:1 v Udine. Zápas rozhodl Antonio Di Natale, který dal sedmý gól v pátém zápase a upevnil si vedení v tabulce střelců. Milán, v jehož dresu se neobjevil Marek Jankulovski, dohrával zápas bez vyloučeného Flaminiho.

Italská liga - 5. kolo:
Bari - Cagliari 0:1 (77. Nene), Bergamo - Catania 0:0, Boloňa - Livorno 2:0 (35. Portanova, 53. Di Vaio), Fiorentina - Sampdoria Janov 2:0 (25. Jovetič, 66. Gilardino), Inter Milán - Neapol 3:1 (3. Eto'o, 5. Milito, 32. Lúcio - 37. Lavezzi), Lazio Řím - Parma 1:2 (42. Zárate z pen. - 21. Božinov, 45. Amoruso z pen.), Palermo - AS Řím 3:3 (40. Budan, 45. Miccoli, 56. Nocerino - 20. Brighi, 44. Budisso, 88. Totti z pen.), Siena - Chievo 0:0, Udine - AC Milán 1:0 (22. Di Natale).

Reklama

Související témata: