Hlavní obsah

Jarolímova gólová přihrávka Sieně nepomohla, Inter zvýšil vedení

ŘÍM

Český fotbalista Lukáš Jarolím se poprvé od úvodního kola italské ligy objevil v neděli v základní sestavě Sieny a hned se uvedl přihrávkou na gól. Syn trenéra Slavie Karla Jarolíma již ve 3. minutě připravil vedoucí branku pro Vergassolu, jenže ani to Sieně k bodům na hřišti Bari nestačilo. V závěru domácí zápas otočili, a tak Siena zůstává na dně tabulky se ztrátou šesti bodů na záchranu v nejvyšší soutěži.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Diego Milito z Interu Milán oslavuje vstřelenou branku v utkání italské ligy proti Fiorentině.

Článek

Velké trápení zažíval vedoucí Inter Milán v zápase s Fiorentinou, když se dlouho nedokázal prosadit v útoku. Nakonec mu pomohl pokutový kop, který pět minut před koncem proměnil sám faulovaný Milito a zařídil těsnou výhru 1:0. Inter si tak ještě víc upevnil vedení v tabulce.

Druhý Juventus totiž nečekaně prohrál na hřišti Cagliari 0:2 a ještě více tak zkomplikoval situaci trenérovi Ciru Ferrarovi. Ten se po nepřesvědčivých výkonech týmu v Lize mistrů dostal pod velký tlak a dnešní porážka ještě zvýší počet hlasů volajících po jeho odvolání. Český obránce Zdeněk Grygera znovu zůstal jen na lavičce "Staré dámy".

Ještě večer Juventus dokonce přišel o druhou příčku v tabulce, protože AC Milán bez problémů zvítězil na hřišti předposlední Catanie.

Itálie - 14. kolo
Bari - Siena 2:1 (90. Greco, 78. Masiello - 3. Vergassola), Bergamo - AS Řím 1:2 (13. Ceravolo - 44. Vučinič, 64. Perrotta), Cagliari - Juventus Turín 2:0 (31. Nené, 89. Matri), Chievo - Palermo 1:0 (54. Abbruscato), Inter Milán - Fiorentina 1:0 (85. Milito z pen.), Lazio Řím - Boloňa 0:0, Parma - Neapol 1:1 (85. Amoruso z pen. - 32. Denis), Catania - AC Milán 0:2 (90.+3 a 90.+4 Huntelaar).

Reklama

Související témata: