Hlavní obsah

Ferrara zůstává koučem Juventusu, srazit vaz mu může další prohra

TURÍN

Vedení Juventusu Turín se po dvouhodinovém jednání dohodlo na tom, že mužstvo dál povede kouč Ciro Ferrara. Ten je v posledních týdnech pod velkým tlakem, neboť se mužstvu nedaří a Juventus prohrál čtyři z posledních pěti soutěžních zápasů.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Zklamaní fotbalisté Juventusu Turín Hasan Salihamidžič a Alessandro Del Piero

Článek

Prezident klubu Jean-Claude Blanc a manažeři Roberto Bettega a Alessio Secco se shodli, že na vině je především slabě hrající tým. Další porážka ve středečním pohárovém zápase proti Neapoli však už může další setrvání Ferrary ohrozit.

Samotný kouč, jenž převzal tým ještě před koncem minulého ročníku, si však osobní porážku nepřipouští. "Jeden z mála přátel, kteří mi ještě zbyli, tvrdí, že jsem jako Rocky. Dostávám tvrdé rány, jsem od krve, ale svým soupeřům říkám, ať udeří znovu, že mě to nebolí," přirovnal se k slavné filmové postavě boxera. "Nic mě nemůže srazit, i má matka má tvrdší ránu," dodal.

"Znám názory klubového vedení, ale je mi jasné, že trenér je vždy spojován s výsledky. Pokud to bude znamenat vyhazov, neberu to jako osobní prohru. Vezmu to jako ponaučení do dalšího vývoje své trenérské dráhy," vysvětlil Ferrara, jenž po dlouholeté kariéře hráče v Juventusu s trénováním teprve začíná.

Reklama