Hlavní obsah

VIDEO: Grygerovi a Cannavarovi zlomil útočník Chieva nos, Zebinu zkrvavil

PRAHA

Tohle nejvyšší italská fotbalová liga dlouho nezažila. V nedělním 20. kole Serie A stačil jeden fotbalista Chieva k tomu, aby vyřadil ze hry hned tři hráče soupeře. Útočník Pablo Granoche zlomil nos nejdříve českému obránci Zdeňkovi Grygerovi a potom i italskému stoperovi Fabiu Cannavarovi. Také třetí obránce Staré dámy Jonathan Zebina musel opustit hřiště se zkrvavenou tváří, Juventus navíc zápas prohrál 0:1.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Zklamaní fotbalisté Juventusu Turín Hasan Salihamidžič a Alessandro Del Piero (ilustrační foto)

Článek

Jméno forvarda italského Chieva Pabla Granocheho si budou hráči Juventusu hodně dlouho pamatovat. Už v desáté minutě nedělního duelu proti Juventusu poslal se zlomeným nosem na kolena českého reprezentanta Zdeňka Grygeru, jenž vydržel na trávníku ještě dvacet minut, než si řekl o střídání.

Za Grygeru přišel na hřiště francouzský zadák Zebina, na něhož si Granoche také počíhal. Loket ve tváři v tomto případě viděl už i hlavní sudí, jenž zákeřnému útočníkovi domácích udělil žlutou kartu. Toho si možná ani postižený Zebina nevšiml, neboť mu tvář a dres okamžitě potřísnila krev, a jednatřicetiletý stoper tak musel být ošetřen mimo hrací plochu.

Operace a brzká rekonvalescence

Granoche ovšem pořád ještě neřekl poslední slovo. V osmašedesáté minutě podstoupil urostlý forvard Chieva souboj s Cannaverem, kterého na zemi nešťastně udeřil kopačkou tak, že zdravotníci Juventusu napočítali v zápase už druhý zlomený nos. I trenér domácích Di Carlo usoudil, že další setrvání Granocheho na hřišti by nemuselo dobře skončit, a tak svého svěřence ze hřiště stáhnul. Chievu se nakonec tvrdá hra vyplatila, neboť nad Starou dámou slavilo cennou výhru 1:0.

„Po střetu s útočníkem Chieva Granochem utrpěli zlomeninu nosu Zdeněk Grygera i Fabio Cannavaro,“ stojí v prohlášení na klubovém webu Juventusu. „Oba případy si vyžádají operaci, která je naplánovaná na pondělní dopoledne. Díky ochranným maskám budou moci oba hráči trénovat již v nejbližších dnech a oba by měli být k dispozici k sobotnímu zápasu proti AS Řím,“ uvedli zástupci klubu na svých stránkách.

Reklama

Související témata: