Hlavní obsah

Ani s Kollerem v Cannes, ani jinde. Nedvěd se na fotbalový trávník nevrátí

PRAHA

Kdo ještě v koutku duše snil o tom, že na fotbalovém hřišti uvidí v některém zápase na vrcholové úrovni slavného českého záložníka Pavla Nedvěda, bude zklamán. V létě pověsil Grande Paolo kopačky na hřebík a od té doby dostal nejednu nabídku k angažmá. I po té poslední z třetiligového francouzského Cannes Nedvěd potvrzuje: „Nemám v úmyslu se vrátit,“ řekl časopisu France Football sedmatřicetiletý fotbalista.

Foto: Alberto Ramella, ČTK/AP

Záložník Juventusu Pavel Nedvěd (čelem) se objímá s Alessandrem Del Pierem.

Článek

Naposledy byl Nedvěd spojován s návratem do Juventusu, kde rodák ze Skalné u Chebu strávil dlouhých osm sezón. Vedení Staré dámy totiž stále do svých řad shání kvalitního záložníka a jednadevadesátinásobného českého reprezentanta by angažovalo, i když se už více než půl roku nepostavil k žádnému soutěžnímu utkání.

Slavný turínský velkoklub ovšem není jediným, o němž se ve spojitosti s možným Nedvědovým návratem v posledních dnech spekulovalo. Nadějně vypadalo i opětovné působení dvou bývalých českých reprezentantů v třetiligovém francouzském Cannes, kde od ledna působí historicky nejlepší střelec českého národního týmu Jan Koller.

Nedvěd však rázně utnul i tuto debatu, neboť pro slavný magazín France Football řekl: „Vůbec nemám v úmyslu se vrátit.“ Fotbalového důchodu si Nedvěd tedy očividně užívá. „O těchto spekulacích jsem se dozvěděl z novin, ale aktivní fotbal je pro mě uzavřená kapitola,“ dodal vítěz ankety Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu Evropy z roku 2003.

Reklama

Související témata: