Hlavní obsah

Fotbalista Hable odchází z Fiorentiny do Ascoli nastálo

ASCOLI

Odchod českého fotbalisty Jana Hableho z Fiorentiny do druholigového italského klubu Ascoli Calcio byl uzavřen. Jednadvacetiletý defenzivní záložník nakonec do dvanáctého celku Serie B zamířil na přestup a podle svého manažera v klubu podepsal smlouvu na čtyři a půl roku.

Článek

Podle čtvrtečních informací z oficiálního webu Fiorentiny měl Hable do Ascoli odejít jen na hostování. Hráčův zástupce Angelos Goulis však v pátek ČTK informoval o tom, že bývalý mládežnický reprezentant a člen širšího výběru české jednadvacítky se klubu upsal nastálo.

Hable přestoupil do Fiorentiny údajně za 50 miliónů korun před necelými třemi lety z Hradce Králové, ale v Itálii nedokázal rozvinout svůj talent. Ve Florencii se do prvního mužstva nikdy neprosadil. Klub mu vloni proto umožnil roční hostování v Ostravě, ani v Baníku se však neprobojoval do základní sestavy a připsal si jen devět prvoligových startů.

Před čtyřmi lety dovedl Hable českou sedmnáctku do finále mistrovství Evropy a byl zařazen do ideální jedenáctky turnaje.

Reklama

Související témata: