Hlavní obsah

AC Milán jen remizoval s Livornem, v tabulce ho dostihl AS Řím

ŘÍM

Fotbalisté AC Milán nedokázali v 22. kole italské ligy porazit Livorno a po remíze 1:1 znovu ztratili důležité body v boji o titul. Za vedoucím Interem zaostávají o osm bodů, ale jejich městský rival má utkání k dobru. Na Milán se však již bodově dotáhl třetí AS Řím, který gólem dvě minuty před koncem vyhrál 2:1 nad poslední Sienou.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Smutní fotbalisté AC Milán

Článek

Livorno nastoupilo proti Milánu i s trenérem Cosmim, který sice po minulém zápase rezignoval, ale záhy se do funkce vrátil. Svým svěřencům pak naordinoval obrannou taktiku, která dlouho přinášela ovoce. Až v závěru poločasu se k míči dostal Ambrosini a poslal Milán do vedení.

Jenže po změně stran srovnal Lucarelli a zajistil Livornu cennou remízu. Milán, za který nehrál Marek Jankulovski, se tak místo myšlenek na snížení náskoku vedoucího Interu musí soustředit na boj o své druhé místo.

AS Řím totiž potvrdil skvělou formu a výhrou 2:1 nad Sienou protáhl sérii bez porážky již na 12 ligových zápasů a 17 soutěžních duelů. Tentokrát mu výhru zařídil dvě minuty před koncem útočník Okaka Chuka.

Svou sérii protáhlo i Udine, které však již sedm zápasů čeká na vítězství. Dnes sice vedlo na hřišti Catanie, ale domácí deset minut před koncem srovnali na konečných 1:1. Udine tak má před sestupovými pozicemi stále jen jednobodový náskok.

Juventus nezabral ani pod novým trenérem Albertem Zaccheronim a po třech ligových porážkách za sebou dnes doma jen remizoval 1:1 s Laziem Řím. Turínský celek se Zdeňkem Grygerou v sestavě přitom vedl po Del Pierově penaltě, ale Mauri vyrovnal. Juventus tak drží pátou příčku před Palermem jen zásluhou lepšího skóre a na čtvrtou Neapol ztrácí už čtyři body.

Italská fotbalová liga - 22. kolo:
AC Milán - Livorno 1:1 (44. Ambrosini - 53. Lucarelli), AS Řím - Siena 2:1 (29. Riise, 88. Okaka Chuka - 41. Vergassola), Cagliari - Fiorentina 2:2 (36. Lazzari, 47. Astori - 8. Marchionni, 62. Jovetič), Catania - Udine 1:1 (80. Biagianti - 32. Floro Flores), Chievo - Boloňa 1:1 (49. Pellisier - 12. Di Vaio), Sampdoria Janov - Bergamo 2:0 (36. Palombo, 45. Pazzini), Juventus Turín - Lazio Řím 1:1 (70. Del Piero z pen. - 78. Mauri).

Reklama

Související témata: