Hlavní obsah

Útočník AC Milán Ibrahimovic se nemůže dočkat derby s Interem

MILÁN

AC Milán dnes oficiálně představil ofenzivní posily Švéda Zlatana Ibrahimovice a Brazilce Robinha. Oba fotbalisté věří, že italskému klubu pomohou týmu po sedmi letech k ligovému triumfu a že se prosadí i v nabitém útoku, který čítá nejméně čtyři prvotřídní střelce. "Ostatní týmy by se nás měly bát. Se správnou motivací, nasazením a vůlí můžeme vyhrát všechno," řekl osmadvacetiletý Ibrahimovic, kterého může italský klub po skončení hostování koupit z Barcelony za 24 milionů eur.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

AC Milan představil dvě nové posily - Zlatana Ibrahimovice (vlevo) and Robinha.

Článek

Do Katalánska přitom zamířil před rokem jako třetí nejdražší hráč historie z konkurenčního Interu Milán. "Barcelona měla být mým posledním klubem, ale maličkosti to změnily. Teď doufám, že zůstanu co nejdéle tady. Nemůžu se dočkat derby proti Interu, v Barceloně i tam jsem zažil skvělé chvíle, ale teď jsou oba týmy mými soupeři. Letošní ročník italské ligy bude o Interu a AC a oni tentokrát skončí druzí," prohlásil Ibrahimovic.

Zatímco přestupová sága švédského útočníka se táhla celé léto, Robinhův příchod na San Siro za 15 milionů eur byl poměrně rychlý a překvapivý. "Měl jsem jedinou nabídku, a to tu z Milána. Vždycky jsem si tady chtěl zahrát, je to skvělý klub s bohatou historií, navíc je tu hodně Brazilců," prohlásil Robinho, jenž se kabině setká s krajany Ronaldinhem, Alexandrem Patem a Thiagem Silvou.

Robinho: Anglický fotbal není pro Brazilce

Vysvětlil také, proč chtěl opustit bohatý Manchester City, odkud poslední půlrok hostoval v mateřském Santosu. "Měl jsem problémy s anglickým fotbalem, ten není dělaný pro Brazilce. S trenérem Mancinim jsem potíže neměl, jemu i týmu přeji jen to nejlepší," konstatoval.

Velké konkurence v útoku se neobává. "Každý tým může hrát na čtyři útočníky. Nejdůležitější je, aby tým střílel góly, je jedno, kdo to bude," uvedl.

AC Milán může nové ofenzivní hvězdy představit už v sobotním utkání druhého ligového kola proti Ceseně. I bez nich v úvodním utkání jednoznačně přehrál Lecce 4:0.

Reklama

Související témata: