Hlavní obsah

Vydru potěšilo, že se proti Interu dostal aspoň na lavičku

UDINE

Na premiéru v italské lize fotbalový talent Matěj Vydra stále čeká, přesto jej v sobotu potěšilo, že se ve druhém kole proti slavnému Interu Milán dostal alespoň na lavičku náhradníků Udine. Osmnáctiletý útočník se nevzdává naděje, že brzy sám přímo na trávníku okusí premiéru v italské lize. Náladu mu trochu kazí výsledky Udine, které je po prvních dvou kolech bez bodu.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Matěj Vydra ještě v dresu Baníku Ostrava

Článek

Vydra si i přesto v sobotu večer ze San Sira odvážel spoustu zážitků, byť jej mrzela těsná prohra 1:2 s obhájcem titulu a vítězem Ligy mistrů. "Člověk to vidí úplně jinak než z tribuny. Navíc zrovna proti obhájci titulu Interu, když jste kousek od hvězd typu Eto'a, Milita nebo Sneijdera," uvedl Vydra na webu manažerské agentury Chovanec Sport Agency.

Tajně myslel i na to, že by si proti Interu mohl zahrát. "Kdyby se nám nezranili ti dva beci, tak jsem možná chvilku hrál. Prohrávali jsme 1:2, asi by tam šel ještě další útočník," přemítal Vydra.

V létě zamířil do Udine za sumu kolem 100 milionů korun, v přípravě se mu dařilo, ale v ligových zápasech se ještě šance nedočkal. V konkurenci italského reprezentanta Di Nataleho, Corradiho, Floro Florese či chilského kanonýra Sáncheze nemá jednoduchou pozici.

Přístup trenéra se Vydrovi líbí

Pochvaluje si ale přístup trenéra Franceska Guidolina, který se prý českému mladíkovi trpělivě věnuje. "Musím říct, že se ke mně chová perfektně. Každý týden spolu vedeme mezi čtyřma očima rozhovor o tom, jak je spokojen, co ode mě chce. Říkal, že v tréninku pracuji dobře a nemám polevovat," popisoval Vydra. "Zatím jsem trpělivý. Vím, že když budu dál poctivě makat, šanci určitě dostanu," uvedl.

Stejně tak věří, že se Udine brzy chytí. Úvodní nezdary se Sampdorií Janov a Interem prý žádnou paniku v klubu nezpůsobily. "Měli jsme těžký los. Nikdo z toho nedělá tragédii. A teď nás čeká hned Juventus," připomněl Vydra náročný zápasový program Udine.

V příštím kole by byl šťastný, kdyby se v akci mohl předvést před Pavlem Nedvědem, legendou "Staré dámy", který možná do Juventusu brzy nastoupí do některé z vrcholných funkcí. "Strašně rád bych takovou hvězdu viděl. A ještě lepší by bylo, kdybych se před ním mohl ukázat i na hřišti," prohlásil Vydra.

Reklama

Související témata: