Hlavní obsah

Brankář Marchetti žaluje Cagliari, aby ho pustilo jinam

CAGLIARI

Brankář italské fotbalové reprezentace Federico Marchetti si chce vynutit odchod z Cagliari u soudu. Jeho agent Giuseppe Bozzo navíc žádá kompenzaci za podzimní sezonu, v níž sedmadvacetiletý účastník mistrovství světa v JAR z rozhodnutí klubu nechytá.

Článek

"Jestli si někdo zaslouží odškodnit, tak jsem to já, protože jsem musel koupit dalšího brankáře," protestuje šéf Cagliari Massimo Cellino.

Marchetti, jenž na světovém šampionátu zaskočil za zraněného Gianluigiho Buffona a odchytal tři zápasy, v létě oznámil, že chce přestoupit do většího klubu. Vedení Cagliari však žádnou odpovídající nabídku nedostalo a osminásobného reprezentanta vyřadilo kvůli jeho neloajálnímu jednání z kádru. Později mu umožnilo znovu trénovat s mužstvem, ale v zápasech Marchetti nechytá, což jeho agent označil za šikanování.

"Ze šikany nás nikdo nemůže obviňovat, vždy jsme mu umožnili pravidelně se připravovat a dali mu šanci bojovat o místo v sestavě," uvedl Cellino, který v srpnu přivedl do týmu bývalého gólmana AS Řím Ivana Pelizzoliho.

Reklama

Související témata: