Hlavní obsah

AC Milán si poradil s Boloňou a přezimuje v čele tabulky

ŘÍM

Fotbalisté AC Milán potvrdili první místo v italské lize vítězstvím 3:0 na hřišti Boloni, která doma prohrála poprvé po osmi měsících a jedenácti zápasech. Po šesté výhře z posledních sedmi utkání vede Milán o šest bodů před Laziem Řím, Neapolí a Juventusem a závěrečné podzimní kolo již nic nezmění na tom, že Milán přezimuje v čele tabulky.

Foto: Alessandro Bianchi , Reuters

Útočník AC Milán Zlatan Ibrahimovič se raduje z gólu do sítě Bologni.

Článek

Milán se mohl znovu spolehnout na útočníky Ibrahimovice a Robinha. Švédský kanonýr nejprve připravil úvodní gól zápasu pro Boatenga a po hodině hry sám završil skóre. Devátou trefou v sezoně se dotáhl na druhé místo v tabulce střelců za desetigólového Di Nataleho z Udine. Robinho se trefil ve třetím utkání po sobě.

Devátý gól si mohl připsat i boloňský kanonýr Di Vaio, ale z pokutového kopu nepřekonal brankáře Abiattiho.

Zpět na tříbodový rozdíl se na Milán mohlo dotáhnout Lazio, to však prohrálo 1:2 v Turíně s Juventusem. A to i proto, že neuhlídalo hned první rohový kop domácích, po němž Chiellini již po 86 vteřinách hry poslal Juventus do vedení. Za hosty brzy vyrovnal Zárate, když dorážkou zužitkoval chybné vyběhnutí brankáře Storariho, ale poslední slovo měl znovu Juventus. Krasič v nastavení zajistil důležitou výhru, která znamená, že se Juventus bodově dělí o druhé místo právě s Laziem a Neapolí.

Do hry nezasáhl ani jeden z českých fotbalistů. Zdeněk Grygera je na marodce Juventusu, Libor Kozák zůstal celý zápas jen na lavičce Lazia.

Cagliari zvítězilo 3:0 nad Catanií zásluhou hattricku brazilského útočníka Neného. Ten přitom v předchozím průběhu sezony vstřelil jediný gól, dnes však obranu soupeře doslova rozebral. Dvě branky dal ještě v době, kdy byla Catanie v plném počtu, pak však zápas dohrávala bez vyloučených Martinha a Morimota.

Italská fotbalová liga - 16. kolo:
Boloňa - AC Milán 0:3 (9. Boateng, 35. Robinho, 60. Ibrahimovic), AS Řím - Bari 1:0 (30. Juan), Brescia - Sampdoria Janov 1:0 (13. Córdova), Cagliari - Catania 3:0 (11., 27. a 71. Nené), Lecce - Chievo 3:2 (45. a 68. Piatti, 17. Ofere - 55. Bogliacino, 90. Mandelli), Juventus Turín - Lazio Řím 2:1 (2. Chiellini, 90.+2 Krasič - 14. Zárate).

Reklama

Související témata: