Hlavní obsah

Mourinho okřikl Beníteze: Za světový titul Interu bys měl děkovat mně!

MADRID

Rafael Benítez má podle italských médií v brzké době skončit v roli trenéra Interu mimo jiné pro to, že si po triumfu na mistrovství světa klubů před novináři postěžoval, že mu majitel italského mistra nenakoupil posily, zatímco jeho předchůdci Jose Mourinhovi ano. Portugalský kouč však svého nástupce ihned „umravnil“.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Benítezi, za světový titul bys měl děkovat mně, vzkázal Mourino.

Článek

„Myslím, že by Benítez měl především děkovat mně, že jsem mu tenhle titul předal,“ vzkázal Mourinho přes italský deník Il Corriere dello Sport. „The Special One“ v minulé sezóně dovedl Inter k zisku treble, což se předtím žádnému trenérovi s italským týmem nepodařilo. S Interem vyhrál Ligu mistrů po dlouhých 45 letech, čímž si Nerazzurri vybojovali právo startu na MS klubů.

Mourinho také nezapomněl připomenout, že fanoušci Interu ho měli raději než Beníteze: „Zeptejte se fanoušků Interu, oni vám řeknou, co si myslí o mě a co o Benítezovi.“ Inter momentálně zaostává v Sérii A za vedoucím AC Milán o třináct bodů. Podle Beníteze je to tím, že mu vedení nekoupilo žádné posily.

„Loni utratil majitel Moratti 80 miliónů eur za pět hráčů, ale za mého působení neutratil nic. Zasloužím si více respektu. V srpnu mi klub slíbil tři posily, ale nikdo nepřišel,“ postěžoval si. Obvykle dobře informovaný list La Gazzetta dello Sport oznámil v pondělí Benítezův konec v Interu Milán jako hotovou věc, klubový majitel i sám Benítez však tuto zprávu popírají.

Pokud ale vedení Interu Beníteze nyní skutečně odvolá, dostane kouč podle listu ll Corriere dello Sport „zlatý padák“ v hodnotě osm milónů eur, tedy přes 200 miliónů korun. Podle italského deníku má bývalý kouč Liverpoolu ve smlouvě klauzuli, podle níž může být odvolán bez náhrady jen po skončení sezóny.

Reklama

Související témata: