Hlavní obsah

Bergamo přišlo před sezónou kvůli korupci o šest bodů

ŘÍM

Bergamo začne nový ročník italské fotbalové ligy s šestibodovým odpočtem. Vedení tamního svazu klub potrestalo za korupci, stejně jako kapitána týmu Cristiana Doniho, který dostal zákaz činnosti na tři a půl roku.

Článek

Mezi potrestanými je i bývalý italský reprezentant Giuseppe Signori. Bývalý nejlepší střelec Serie A, který ukončil kariéru v roce 2006, dostal od disciplinární komise za ovlivňování zápasů pětiletý zákaz působení ve fotbale. Stejně dopadl i brankář třetiligového Beneventa Marco Paoloni, který v uplynulé sezoně údajně nasypal spoluhráčům z Cremonese do pití prášky, aby nehráli dobře.

V nižších soutěžích přijde Benevento o devět bodů, Piacenza o čtyři a druholigové Ascoli o šest. V rámci posledního korupčního skandálu v italském fotbale bylo pokutou 80 tisíc eur potrestáno už dříve prvoligové Chievo Verona.

Rozsáhlý korupční skandál řešil italský fotbal už v roce 2006. Juventus byl tehdy za trest poslán do druhé ligy a Lazio, Fiorentina, Reggina s AC Milán začaly následující sezonu Serie A s bodovými odpočty.

Reklama

Související témata: