Hlavní obsah

Sampdoria - Fiorentina 2:1Jankto pomohl Sampdorii k vítězství nad Fiorentinou

Řím
Aktualizováno

Jakub Jankto pomohl Sampdorii Janov v 22. kole italské fotbalové ligy k domácímu vítězství 2:1 nad Fiorentinou. Český záložník nastoupil v základní sestavě a odehrál 65 minut. AS Řím zdolal na svém hřišti 3:0 Udine, dva góly dal záložník Jordan Veretout. "Vlci" tak využili sobotní porážky Juventusu s Neapolí a dostali se před obhájce titulu na třetí místo neúplné tabulky.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Fotbalista Fernando Llorente z Udine v akci během utkání s AS Řím v italské lize.

Článek

Sampdorii poslal do vedení v 31. minutě svým třetím gólem ze čtyř zápasů Keita Baldé, vzápětí ale vyrovnal Dušan Vlahovič. Rozhodnutí přinesla až trefa střídajícího Fabia Quagliarelly ze 71. minuty. Osmatřicetiletý útočník se 92. ligovým gólem za janovský celek dostal na druhé místo klubových tabulek. Sampdoria se výhrou bodově dotáhla na devátou Veronu, Fiorentina je šestnáctá.

Veretout otevřel skóre v páté minutě přesnou hlavičkou a druhý zásah přidal v 25. minutě z pokutového kopu. Francouzský záložník prožívá gólově nejvydařenější sezonu v kariéře, v 21 ligových zápasech se prosadil už devětkrát.

V nastavení přidal pojistku střídající Pedro. Udine prohrálo po čtyřech utkáních a je na 13. místě.

Bergamo uspělo na hřišti osmnáctého týmu tabulky Cagliari, jediný gól vstřelil v 90. minutě Luis Muriel. Osmifinalisté Ligy mistrů vyhráli po dvou zápasech, přesto zůstávají na sedmém místě, mimo pohárové příčky.

Fotbalisté Interu Milán porazili 3:1 Lazio Řím a jsou novými lídry italské ligy. V utkání zazářil autor dvou gólů a jedné asistence Romelu Lukaku.

Italská fotbalová liga - 22. kolo:
AS Řím - Udine 3:0 (5. a 25. z pen. Veretout, 90.+3 Pedro)
Cagliari - Bergamo 0:1 (90. Muriel)
Sampdoria Janov - Fiorentina 2:1 (31. Keita, 71. Quagliarella - 37. Vlahovič),
Crotone - Sassuolo 1:2 (26. Ounas - 14. Berardi, 49. Caputo z pen.),
Inter Milán - Lazio Řím 3:1 (22. R. Lukaku (pen.), 45+1. R. Lukaku, 65. Lautaro Martínez – 62. Escalante)

Reklama

Související témata: