Hlavní obsah

Balotelli je shnilé jablko. AC Milán by mohl infikovat, varuje magnát Berlusconi

Curych

Kontroverzní útočník Manchesteru City Mario Balotelli si svými neustálými průšvihy zavírá dveře pro možná budoucí angažmá. Málokdo by s ním zřejmě měl takovou trpělivost jako kouč City Robero Mancini. Třeba bývalý italský premiér a majitel AC Milán Silvio Berlusconi se nechal slyšet, že na jeho klub může italský forvard s africkými kořeny zapomenout.

Foto: Mike Egerton, ČTK/AP

Mario Balotelli (vlevo) má zřejmě dveře do AC Milán zavřené.

Článek

Zatímco třeba Neapol se zájmem o problémového hráče nijak netají, u AC Milán je to zcela naopak. Do fronty na podpis smlouvy s talentovaným útočníkem se rozhodně nepostaví.

„Jméno Balotelli mě nikdy ani nenapadlo. On je shnilé jablko, které by mohlo infikovat jakékoliv mužstvo, do kterého přijde, dokonce i AC Milán," prohlásil na slavnostním předávání Zlatého míče v Curychu Berlusconi, jenž si loni odpykával trest za daňové úniky.

Nicméně připustil, že by naopak do svých rád zlákal bývalého kouče Barcelony Pepa Guardiolu. Jedenačtyřicetiletý kouč zatím vábení na lavičku sedminásobných evropských šampiónů nevyslyšel a ani sám Berlusconi nepočítá moc s tím, že by na nabídku nakonec kývl.

Guardiolovi se líbí vila u jezera

Guardiola spustil vlnu spekulací poté, co v Curychu přiznal, že zvažuje návrat k trénování. „Nemám sice žádný klub, kam bych mohl jít, ale rád bych se ke koučování vrátil. Rozhodl jsem se pro návrat k trénování, ale kromě toho nic jiného rozhodnuto není," sdělil úspěšný stratég.

Právě v AC Milán je pozice současného trenéra Massimiliana Allegriho hodně nahnutá. Slavný tým se po letním odchodu hvězd trápí v Sérii A až na sedmém místě. Allegriho další působení ale nechtěl Berlusconi konkrétněji komentovat.

„Ptáte se mě, zda Allegri bude příští sezónu pokračovat? Musím říkat pravdu? Prosím, položte mi raději jinou otázku," odpověděl majitel AC Milán novinářům.

„Guardiolu jsem se vždy snažil do Milána přivést, protože v posledních letech hrála Barcelona nejlepší fotbal. Kontaktovali jsme ho, ale on trval na tom, že chce mít volno. Řekl nám, že by ho to v Miláně bavilo, že ke mně chová obdiv a moc se mu líbí jezero Como, kde mu můžu nabídnout nádhernou vilu. Ale momentálně vidím procentuální šanci na jeho příchod jako velmi nízkou," dodal Berlusconi.

Reklama

Související témata: