Hlavní obsah

Jankulovski na benefici prodal 14 tisíc lístků. Dorazí i "zlý" muž Gattuso a další bývalé hvězdy AC Milán

Ostrava
Aktualizováno

Už čtrnáct tisíc vstupenek má své majitele na benefici Marka Jankulovského, která se odehraje v sobotu 8. června v Ostravě na Bazalech. V hlavním utkání nastoupí český reprezentační tým z Eura 2004 v Portugalsku v čele s Pavlem Nedvědem a Petrem Čechem proti výběru Jankulovského spoluhráčů, mezi nimiž bude největší hvězdou slavný rebel a bojovník k pohledání Gennaro Gatusso.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalí hráči Baníku Ostrava Marek Jankulovski (uprostřed) a René Bolf se znovu představí na Bazalech.

Článek

„Gennaro na hřišti vypadá jako hodně zlý chlapec. To jsem si o něm myslel při našem prvním setkání ve finále mistrovství Evropy hráčů do 21 let, které jsme s Itálií prohráli 1:2," pousmál se Jankulovski. „Tehdy mě nenapadlo, že za pět let s ním budu v jedné kabině. Ve skutečnosti to je skvělý kluk, ohromný vtipálek, který nezkazí žádnou srandu a když něco slíbí, tak to dodrží," charakterizoval Gatussa.

Z Itálie spolu s Gatussem přislíbili účast také Giuseppe Favali a Luca Antonini. „Ve spojení jsem i s Gianlukou Zambrottou, Christianem Abiattim, Riccardem Montolivem a dalšími. Kdo k trojici potvrzených přibude, bude definitivní až příští sobotu. Věřím, že nakonec čtyři nebo pět italských hvězd na Bazaly dorazí," řekl Jankulovski.

Bývalého vynikajícího reprezentanta a vítěze Ligy mistrů s AC Milán mrzí, že pátečním kvalifikačním utkáním v Praze proti Česku ještě nekončí sezóna národnímu týmu Itálie. „Reprezentanti ihned z Prahy odlétají, čeká je další program. Kdyby už měli volno, byla by šance přivést na Bazaly například Pirla nebo Balotelliho," posteskl si.

Účast Poborského je nejistá

Tým z Eura 2004 v Ostravě znovu povede jeho trenér Karel Brückner. „Velice si vážím, že přijal mé pozvání. Ve včerejším rozhovoru, v němž mi svoji účast potvrdil, mě zprvu zaskočil, že má jednu podmínku. Oznámil mi, že na Bazalech nebude příprava u videa, čemuž jsme se pak oba zasmáli. Je dobře, že se znovu setkáme se svým trenérem, na něhož nemůžeme zapomenout," uvedl Jankulovski.

Brückner bude mít k dispozici všechny tehdejší opory Pavla Nedvěda, Jana Kollera, Vladimíra Šmicera, Zdeňka Grygeru, Tomáše Galáska, Tomáše Ujfalušiho, Reného Bolfa či Milana Baroše. „Nejistá je akorát účast Karla Poborského, který v sobotu 8. bude na zasedání výkonného výboru české fotbalové asociace, ale bude se snažit na Bazaly do 18 hodin dorazit," poznamenal Jankulovski.

V týmu jeho spoluhráčů vedle italských hvězd nastoupí současní hráči české reprezentace Petr Čech, Tomáš Rosický, Tomáš Hübschmann či Jaroslav Plašil, s nimi i bývalí spoluhráči slavného levého beka či záložníka v Baníku.

Jankulovski je příjemně překvapen, jak vstupenky mizí v předprodeji v síti Ticketpro a na Bazalech. „Strašně si toho vážím. Doufal jsem, že přijde hodně lidí, ale že deset dnů před začátkem benefice bude prodáno čtrnáct tisíc vstupenek, to jsem opravdu nečekal."

Jasno je už o trojici rozhodčích. „Hlavním bude Pavlín Jirků, jeho asistenty Radek Matějek a Martin Wilczek," oznámil manažer benefice Michal Otava.

Reklama

Související témata: